Drukte in Apeldoorn – Ga toch fietsen!

Woensdag 8 september 2010

Door Monique Mulder

Geplaagd door iets waarvan ik dacht dat het haast was, verkoos ik op een regenachtige namiddag in augustus met de auto naar mijn afspraak bij Martin’s aan de Paslaan te gaan. Parkeerplaatsen waren er genoeg. Bij vertrek om kwart over 5 sloeg het lot toe. De weergoden gaven ons een plensbui en de drukte was enorm. Dat terwijl half Apeldoorn met vakantie was! Gevolg 3 bochtjes over een afstand van circa 200 meter en het was inmiddels kwart voor 6 – een half uur later!

Ik heb eens goed gekeken naar de reactie van de mensen om me heen. Vooral die in de auto voor me was niet van de lucht. De dame in kwestie hief haar handen om de beurt in de lucht en sloeg op het stuur. Dan duren 20 minuten waarschijnlijk wel heel lang.

Nu heb ik misschien makkelijk praten want ik had geen afspraken meer. Met de door schade en schande opgedane kennis over de werking van mijn brein heb ik me gefocust op het radioprogramma en mijn adem; adem in, adem uit. Maar dat was ook wel om naast het ongeduld mijn stemmetje stil te houden die me keer op keer vertelde “ga toch fietsen, ga toch fietsen, ga toch fietsen”. Wat houdt ons toch tegen om keuzes te maken die handiger zijn, goedkoper en ook nog veel beter voor het milieu?

Foto: Joke de Wolde

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!