Duo aangehouden voor stroperij

Woensdag 29 februari 2012

Door Niels Damstra

APELDOORN – Boswachters van Natuurmonumenten hebben afgelopen zondag 26 februari in de gemeente Apeldoorn twee mannen uit Oss aangehouden. Zij worden verdacht van stroperij en er zijn drie dode damherten gevonden.

Eind verleden jaar was er in het Deelerwoud een dood edelhert gevonden. Duidelijk was dat het dier was neergeschoten. De boswachters van het Groennetwerk Apeldoorn en van de politieregio Gelderland Midden waren al een tijdje bezig om grip te krijgen op de stroperij van onder andere damherten in de omgeving van het Deelerwoud. Besloten werd om extra te surveilleren.

Zondagmiddag kregen surveillerende boswachters een tip dat er vermoedelijk gestroopt werd. Bij het onderzoek naar de stropers werden in het Deelerwoud, vlakbij de Woeste Hoeve, twee mannen uit de gemeente Oss (21 en 22 jaar) aangehouden. In hun directe omgeving vonden de boswachters drie dode damherten, die kort daarvoor met een kogelgeweer geschoten waren. In de auto van het duo werd ondermeer bloed en delen van munitie aangetroffen. Een geweer werd niet gevonden. Beide mannen werden ingesloten voor verhoor en na een paar dagen weer in vrijheid gesteld.

De politie Noord- en Oost-Gelderland doet technisch onderzoek naar de sporen die in de auto en het veld zijn aangetroffen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!