Duurzaam inloopcafé in het ACEC gebouw

Woensdag 6 september 2023

Door Tristan Zandstra

Dit najaar organiseert Bestuurdersacademie Apeldoorn workshops op het gebied van duurzaamheid voor non-profitorganisaties zoals verenigingen en stichtingen. De aftrap hiervoor wordt tijdens de Zero Waste Week gehouden, in de vorm van een inloopcafé. Het inloopcafé is te bezoeken op woensdag 13 september, van 19.00 tot 20.30. Het café bevindt zich op de begane grond van het ACEC-gebouw. Aan de Roggestraat 44 in Apeldoorn. Iedereen die voor zijn of haar vereniging of stichting geïnteresseerd is wordt hartelijk ontvangen.

Wat te doen?

Tijdens het inloopcafé zal er informatie worden gegeven over de workshops die in het najaar georganiseerd zullen worden, ter plaatse kan er ook een energiescan worden gemaakt. Ook is er een ruilkast aanwezig. In deze kast kan je spullen inleveren, die anderen weer kunnen meenemen en gebruiken. Ook is het een perfect moment voor organisaties om vragen te stellen of te laten weten waar zij zelf mee vastlopen met het verduurzamen.

Inspiratie

Bij inschrijving ontvangen de deelnemers een klein geschenk. Duurzaamheid is niet alleen goed voor het milieu maar, ook voor de clubkas. Verder is het inloopcafé een ideale plek om nieuwe inzichten op te doen en om ervaringen te delen met vele andere organisaties, waardoor je nog duurzamer te werk kunt gaan.

Het ontstaan

Het inloopcafé en de workshops zijn ontstaan door een samenwerking met: Accres, Apeldoorn Pakt Aan, Bestuurdersacademie Apeldoorn, Energiecoöperatie DeA, Energiepunt Apeldoorn, Omgevingsdienst Veluwe IJsel, Rabobank Club support, Sportraad Apeldoorn en Zero Waste Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!