Echte Bakker Frentz wil drukte in winkels voorkomen: gratis bezorging en afhaalpunten

Donderdag 10 december 2020

Door Redactie

Eigen foto

Elk jaar is het in december spitsuur bij Echte Bakker Frentz. Voor de Kerst komen mensen uit heel Apeldoorn graag naar de winkels in Ugchelen, winkelcentrum Anklaar of Hart van Zuid om kerstbroden en ander lekkers in te slaan. Tussen Kerst en Oud & Nieuw staan mensen in de rij voor de lekkerste oliebollen. Om drukte in de winkel te voorkomen en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is al vroeg nagedacht over de mogelijkheden om iedereen te voorzien van zijn of haar lekkernijen, terwijl het veilig blijft voor medewerkers en klanten.

Drukte

Vanwege het coronavirus is het winkelbeleid al aangepast. Eigenaar Rudolf Frentz: “Wij laten een maximum aantal mensen toe in de winkels, vragen mensen om zoveel mogelijk via pin of telefoon te betalen en uiteraard zijn mensen verplicht om een mondkapje te dragen. We weten dat het richting Kerst en Oud & Nieuw altijd erg druk is in en rondom de winkels. Het is dan moeilijk om te blijven handhaven op 1,5 meter en mondkapjes. Wij willen graag ons steentje bijdragen aan het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus en de gezondheid van onze medewerkers en klanten blijven garanderen.”

Hij vervolgt: “Daarom zien wij het liefst dat mensen hun kerstproducten online bestellen en bezorgen we alle online bestellingen gratis thuis. Zelfs oliebollen bezorgen we vanaf 5 stuks gratis thuis. Onze webshop is uitgebreid met alle producten die je ook in de winkels vindt. Zo heb je thuis evenveel keuze als in de winkel.”

Gezelligheid

Natuurlijk zullen er mensen naar de winkels blijven komen, beseffen ze. “Inkopen doen rondom Kerst heeft nu eenmaal ook een bepaalde gezelligheid.” Deze mensen vraagt Rudolf om zoveel mogelijk verspreid en alleen te komen. Is thuis laten bezorgen niet handig? In elke winkel wordt een afhaalpunt gecreëerd. Hier kun je je online bestellingen snel afhalen. “Op deze manier hopen we lange winkelrijen te voorkomen en hoeven mensen niet te wachten. Maar bovenal roepen we mensen op om online te bestellen en thuis te laten bezorgen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!