Een feestelijke opening en een feestelijk boek

Maandag 21 september 2015

Door Pedro Waldenaar

Foenix en Strange-Art: Een vitale organisatie en een vitale man!  

Afgelopen donderdag, 17 september, opende Foenix Apeldoorn haar derde kringloopwinkel aan de Vlijtseweg 130 te Apeldoorn. Tegelijkertijd wordt het boek “Op het tweede gezicht” gepresenteerd; dit fotoboek is van de sociaal fotograaf Roelof Rump. Wat hebben beiden gemeen?

Foenix is een organisatie die door middel van o.a. de kringloopwinkels burgers met afstand tot de arbeidsmarkt een kans wil geven. Hen middels werk structuur geeft, het zelfrespect en zelfvertrouwen laat groeien. Foenix als organisatie streeft ernaar zelfvoorzienend te zijn; de opbrengsten van de verkochte goederen komen compleet ten goede aan de medewerkers die in deze winkels nuttig werk doen.

En dan Roelof Rump oftewel Strange-Art geheten; wat heeft hij gemeen met Foenix? Tijdens de openingsceremonie kan fotograaf Peter Vroon het niet beter verwoorden: “Een man met een groot hart, met een groot gevoel voor recht; en een bloedhekel aan onrecht!” Roelof Rump wil met zijn foto’s mensen een gezicht geven, een stem geven, hen laten zien dat zij werkelijk ook een plaats hebben in onze maatschappij en dat ze welkom zijn.

Foenix en Strange-art: beiden geven de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een tweede kans; beiden zien de vitaliteit van deze mensen.  Beiden trachten levenskracht te geven, de kracht om te overleven, de kracht om door te leven, de kracht om anderen energie te geven. Onmisbaar dus!

Apeldoorn mag met recht trots wezen op deze organisatie en Apeldoorn mag met recht trots wezen op Roelof. Kom langs bij deze derde Foenix vestiging aan de Vlijtseweg 130, geniet van het werk dat de mensen hier tot stand brengen, geniet wat de lunchroom in deze derde vestiging te bieden heeft aan lekkernijen en…… het is mogelijk om het boek “Op het tweede gezicht”  aan te schaffen. Nou, bent u al onderweg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!