Een middagje uit in Orpheus: Praatje en Plaatje met Felix Meurders

Zaterdag 16 december 2023

Door Pedro Waldenaar

Het is half drie in de middag en de Altioszaal begint al aardig vol te lopen. Geroezemoes, omhelzingen van oude bekenden, even bijpraten, kopje koffie of thee, met koekje uiteraard. Het voelt al gezellig aan. En dan moet de middag nog beginnen. Het is vrijdagmiddag 15 december 2023.

Praatje en Plaatje

Praatje en Plaatje: Een aantal bezoekers vertellen over de liefde, de binding, die zij hebben bij een bepaalde plaat en/of CD, die vervolgens dan wordt gespeeld. Of live wordt gespeeld door de laaiend enthousiaste begeleidingsband The Berts. Voor deze keer aangevuld door de bij velen bekende pianist/toetsenist Bert Louissen. In deze bijzondere aflevering van Middagje uit ontmoeten we Felix Meurders, een praatjesmaker pur sang, die de bezoekers ontvangt en interviewt over hun favoriete plaat
en/of CD.

Interactief concept

Praatje en Plaatje is een interactief concept, waarbij de deelname van het publiek essentieel is. En tot mijn verbazing geliefd is onder de platenkenners: bezoekers komen niet alleen uit Apeldoorn, maar zelfs uit Lelystad en Alphen aan den Rijn. Toch heel bijzonder. Het wordt een middag vol herinneringen, verhalen, beelden en muziek. Een paar verhalen en songs blijven me bij.

Middag vol herinneringen

Zoals het wonderschone nummer Soulshine van Bert Hart dat een bezoeker kracht en troost geeft en het onbekende nummer met de zo rake tekst “Too Much on my mind” van The Kinks, We zien een zeer jonge Thé Lau op beeld het nummer Blauw zingen. We horen het verhaal over het nummer van Stef Bos “Door de wind”. Stuk voor stuk songs bij de levensverhalen van de bezoekers, die rust, kracht en energie geven. En dat wordt gedeeld met het publiek.

En dat alles onder het genot van een hapje en een drankje. Nou, mooier kan toch niet? En inderdaad het was een mooie middag. Zo’n middag is een genot in een wereld die bol staat van het geweld. En dan te bedenken dat het over ruim een week Kerst is. Dan hoop je toch echt dat er voor even vrede is. Voor even maar.

Een middagje uit

Een middagje uit: een groep betrokken Apeldoorners is aan de slag gegaan om een mooi programma samen te stellen voor de bezoekers die graag in de middag naar de schouwburg wil en wordt getrakteerd op een gevarieerd programma. Samen een gezellige middag hebben, waarbij de ontmoeting een grote rol speelt. De volgende voorstelling is op donderdag 11 januari 2024: De Navertellers. Zie de website van Orpheus.

15 december 2023, Orpheus, Pedro Waldenaar

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!