Een mijlpaal in de tunnelbouw bij ’t Fort

Woensdag 19 oktober 2022

Door Redactie

Peter Vroon ging weer voor ons op pad om je op de hoogte te houden van de voortgang bij de tunnelbouw bij winkelcentrum ’t Fort.

De Laan van Osseveld is nu al meer dan een halfjaar afgesloten voor de werkzaamheden aan de tunnel. Elke maand geeft Peter een update. We schreven eerder over de werkzaamheden bij de spoorwegovergang, maar even kort samengevat zal het nog iets minder dan een jaar duren voordat de tunnel opgeleverd wordt. Dat zal dus in het voorjaar van 2023 zijn en dan gaat de Laan van Osseveld ook weer open. De tunnel komt op dit punt omdat verkeer hier anders 20 minuten per uur vast stond, daarnaast was veiligheid ook belangrijk. Het aantal rijstroken wordt verdubbeld, van 2 naar 4, en ook wordt er, net zoals bij de Zutphensestraat, een fietspad boven de tunnel gemaakt.

Tunnelmoot op zijn plaats geschoven

“Een spannend moment voor de bouw van de nieuwe tunnel Laan van Osseveld: het inschuiven van de tunnelmoot. Dit is het deel van de spoortunnel waar straks de spoorlijn op komt te liggen. Met militaire precisie wordt deze 6000 ton wegende constructie vannacht langzaam maar zeker op de juiste plek geschoven. Als de tunnelmoot goed ligt, is er een belangrijke stap gezet voor de oplevering in april 2023.” bericht de Gemeente.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!