Een modderige en regenachtige Hornbach Hammerrun

Maandag 4 oktober 2021

Door Redactie

Het was een natte en regenachtige ochtend op zondag 3 oktober. Ondanks het weer verlieten ruim 1.000 mensen hun warme huizen om de kou in te stappen en mee te doen aan de Hornbach Hammerrun. Een obstakelrun van 1.200 meter met 25 verschillende hindernissen tot de finish. Het parcours liep zigzaggend over het parkeerterrein en de omgeving van de nieuwe bouwmarkt. Modder, water, klimmuren, trapeze en als laatste een sprong over het vuur. Alle deelnemers moesten een entreeprijs betalen, met deze bedragen is uiteindelijk 3.600 euro opgehaald voor Stichting Buitenruimte Gelre.

Deelnemers

“De Hammerrun! Eindelijk weer eens een obstacle event, en dan ook nog voor het goede doel”, zegt Carla, die samen met haar bootcampclub aanwezig was. “We hebben er bijna 2 jaar op moeten wachten. Hoewel we in de tussentijd als bootcampclub zijn blijven trainen, was het toch een beetje spannend of we de kracht en flexibiliteit nog wel hadden.” Dat was toch wel het thema bij de sportievelingen: “We kunnen weer!” Net zoals bij Carla, was het voor anderen ook weer even wennen.

“De souplesse is er wel een beetje uit”, meldt Marion. “Wel jammer van de regen de hele dag! Maar aan de andere kant, vies, nat en modderig zouden we toch worden.” Het weer was inderdaad voor de deelnemers geen probleem, zeker niet na de modderpoelen en waterbakken. En over deze obstakels was wel wat te spreken. “Die waren zeer afwisselend en soms ook nog wel lastig”, vertelt Michel. “Maar de obstakels waren vooral ook erg leuk. Voor het goede doel door de blubber kruipen is geen probleem.”

Goed doel

De opbrengst van 3.600 euro gaat direct naar Stichting Buitenruimte Gelre. Deze stichting maakt een serre en een daktuin naast de Intensive Care afdelingen bij het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn. Zo kunnen patiënten die langdurig verpleegd moeten worden toch een frisse neus halen. Overigens kan dit een grote bijdrage leveren aan hun herstelproces. Tevens was een gedeelte van het IC-team aanwezig om zelf de uitdaging aan te gaan en ook even een frisse, maar toch modderige, neus te halen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!