Een statiegeldautomaat in de bedrijfskantine

Vrijdag 22 februari 2013

Door Redactie

www.tomra.nl


Sociale werkvoorziening Felua-groep zamelt een deel van haar bedrijfsafval in op een onconventionele manier. In de kantine staat vanaf heden een speciale statiegeldautomaat voor de inname van lege flesjes en blikjes.

Suzan Kluiters, teammanager Facility bij Felua-groep: “We horen steeds vaker verhalen over de grote hoeveelheden afval die in ons milieu terechtkomen. Met deze automaat willen wij ons steentje bijdragen aan goed hergebruik van verpakkingen, zodat de schade aan onze leefomgeving beperkt blijft. Dit was op verzoek van onze eigen medewerkers”.

Als extra stimulans biedt Felua-groep een speciale vorm van statiegeld. Bij inlevering van de ‘statiegeldbon’ kunnen medewerkers een lunch voor tien personen winnen. René Hissink, operationeel directeur van leverancier Tomra Systems, geeft aan: “Het is al jaren bewezen dat statiegeld werkt. Een financiële prikkel of andere ludieke beloningsvorm leidt vaak tot hele hoge inzamelresultaten. We zullen zien of dat ook bij Felua-groep het geval zal zijn”.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!