Een zaal vol stuiterballen in Orpheus.

Maandag 31 december 2018

Door Gerard Oltmans

De Kleine Zeemeermin, een musical als kinderfeest in optima forma. Volledig toegewijd en gericht op de kleine fans. Eerst werden de vriendjes van Orpheus verwacht voor een Meet en Greet met de spelers in de Musical. Tijdens de soundcheck ff kwebbelen met de kleine bezoekers. Deze waren special verkleed of beter gezegd “gekleed” als hun favorieten. Een uitverkochte zaal gevuld met prinsessen, elfen, en andere sprookjesfiguren. Diademen op prachtig opgemaakt haar, soms met lichtjes in de vlechten. Glimmende ouders, opa’s en oma’s die hun kroost van de merchandising, naar de limonade en de oliebollen begeleiden. Alles was gericht op “het kind”.

Een leuk fenomeen trouwens de Vriendjes van Orpheus. Voorafgaand aan een aantal voorstellingen per jaar kunnen de vriendjes hun favorieten ontmoeten, een kijkje nemen achter de coulissen of een workshop volgen. Uniek natuurlijk om even met de Sita (de kleine zeemeermin) te mogen praten en vragen te mogen stellen.

Dan de voorstelling, lampjes in de haren uit, er mogen foto’s gemaakt worden en zet maar op facebook. Hoe mooi is dat! Allemaal oplichtende beeldschermpjes. Mooi gezongen, veel humor om de spanning te breken en wat “grote-mensen-humor” ertussen zodat het ook voor hun af en toe lachen is. Een begrijpelijk verhaal met een heks, een eigenwijs meisje, koningen en prinsen en natuurlijk een gelukkig einde. Ook voor het meisje dat op het toneel mocht komen om allerlei cadeautjes in ontvangst te nemen, zij was het mooiste en gelukkigste van de dag.

Na afloop met je favorieten op de foto en gewoon aan mogen raken daar nemen de spelers en speelsters ruim de tijd voor. Als je die straalhoofden ziet wanneer de foto gemaakt is… prachtig. Dit is geloven en genieten. Dan op weg naar de uitgang. September volgend jaar komt het gezelschap met de musical Doornroosje, dan gaan we ook… he?

Zondag 30 december de Kleine Zeemeermin in Orpheus.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!