Eerste editie van Wildfestival bij De Echoput
Door Redactie
Hotel Restaurant De Echoput en sterrenchef Jonathan Zandbergen organiseren op zondag 1 september de allereerste editie van het Wildfestival in Hoog Soeren, nabij Apeldoorn. Dit culinaire preuvenement belooft een middag vol gastronomische hoogstandjes, waar wild en andere lokale seizoenproducten in de schijnwerpers staan.
Wild en lokale producten
Tijdens het Wildfestival kunnen gasten genieten van diverse culinaire gerechtjes, bereid door het team van De Echoput en Jonathan Zandbergen. De gerechten worden gepresenteerd in een informele festivalsfeer, waarbij een ode wordt gebracht aan het meest duurzame vlees: wild. Naast wild staan ook andere lokale seizoenproducten centraal.
Onder de betrokken partners zijn Chefs Puur Wild, Meesterslager Spaans, en Klosse Wines. Zij zullen de bezoekers meenemen in de verhalen achter de producten. Klosse Wines presenteert een exclusief assortiment duurzame wijnen uit Europa, ondersteund door speciaalbieren van Royal Swinkels/La Trappe. Daarnaast zal De Laat Coffee aanwezig zijn om hun missie te delen om de meest duurzame koffiebranderij van Europa te worden. Lokale producenten van Puur Gelders introduceren hun nieuwe maaltijdbox met streekproducten.
Middeleeuws verleden
Hotel Restaurant De Echoput heeft een rijke geschiedenis die 70 jaar teruggaat, toen de familie Klosse zich vestigde in de bossen van Paleis het Loo. Het hotel-restaurant staat bekend om zijn wildbereidingen en unieke wijn-spijscombinaties, die perfect aansluiten bij de visie van sterrenchef Jonathan Zandbergen.
Praktische informatie
Het Wildfestival vindt plaats op zondag 1 september van 12:30 tot 17:00 uur bij Hotel Restaurant De Echoput in Hoog Soeren. Tickets kosten € 99,- en zijn verkrijgbaar via de website van De Echoput of Eventbrite.