Eerste huurders nieuwbouwproject De Wingerd ontvangen huissleutel

Dinsdag 25 januari 2022

Door Redactie

Ten zuiden van park Zuidbroek is woningcorporatie Ons Huis, samen met bouwbedrijf Nikkels, bezig met een nieuwbouwproject genaamd De Wingerd. Het plan is om hier 34 betaalbare huurwoningen te realiseren, hier komen ook nog 10 vrije sector koopwoningen bij. De bouw van het project gaat in 2 fases, waarbij er in de 1e fase 15 sociale huurwoningen en 6 koopwoningen opgeleverd zijn. Bewoners van de huurwoningen kregen onlangs de sleutels van hun nieuwe huis. Fase 2 is ook al van start gegaan, deze laatste fase zal 19 huurwoningen en 4 koopwoningen zien. De bouw is al gestart en naar verwachting zijn deze woningen in augustus klaar.

Eengezinswoningen

De 15 sociale huurwoningen werden, zoals alle sociale huurwoningen van Ons Huis, aangeboden op Woonkeus Stedendriehoek. Via dit platform hebben 1.400 woningzoekenden gereageerd op de 15 woningen. Huurders kunnen bij deze woningen in aanmerking komen voor huurtoeslag, de huurprijzen liggen namelijk onder de huurtoeslaggrens. De vraag naar deze sociale huurwoningen is hoog, vandaar dat zoveel mensen zich ook hebben ingeschreven. Ook zijn de woningen duurzaam; ze hebben vloerverwarming en zonnepanelen, daarnaast gebruiken de woningen ook geen gas. De eengezinswoningen hebben 3 slaapkamers en een tuin, terwijl er dichtbij het huis ook nog parkeerplaatsen zijn.

Met de 10 koopwoningen en 34 huurwoningen wil Ons Huis een gemengde wijk neerzetten. Het project valt op deze manier onder het streven van de woningcorporatie, namelijk bijdragen aan een diverse samenleving waarbij allerlei verschillende mensen elkaar tegenkomen en met elkaar samenleven. De opgeleverde woningen van fase 1 zijn in 3 woonblokken geplaatst, waarbij op de uiteindes een koopwoning staat en de huurwoningen de ruimte ertussen vullen.

De 2e fase van woningen is naar verwachting in augustus al klaar en wordt aangeboden via Woonkeus Stedendriehoek.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!