Help de bevolking van Oekraïne

Emiel Pijnaker studio in met bassist Michael Jackson voor solo debuutalbum

Woensdag 29 juni 2016

Door Wilco Westrik

Emiel Pijnaker, de zanger van de Nederlandse band Yellow Pearl (bekend van For You and Me en See You Again) werkt samen met Michael Jackson’s bassist en de drummer van En Vogue aan zijn solo debuutalbum. Het album zal later dit jaar uitkomen.

Het debuut soloalbum van Emiel, de zanger/songwriter en oprichter van de Nederlandse rockband Yellow Pearl (For You and Me, See You Again) zal worden uitgebracht in 2016. Het album heeft een all star team van muzikanten aan boord, zoals Michael Jackson’s bassist van bijna 10 jaar Alex Al, die onder meer met Jackson te zien en te horen was in de blockbuster film ‘This is It’. Alex brengt de funk voor het album met zijn groovende baslijnen en verzorgt ook ritme en leadgitaar. Michael Jackson leerde hem en zei vaak tegen Alex: ‘Keep the rock funky and the funk rockin’. Alex Al speelde ook bas voor muziek iconen zoals Beyonce, Sting, Mariah Carey, Janet Jackson, John Mayer, Celine Dion. Christina Aguilera, Gwen Stefani, Fleetwood Mac, Whitney Houston, Carlos Santana en vele anderen.

Op drums werkt Emiel samen met Pete Merriweather, de drummer van zeven maal Grammy genomineerde multi-platina act En Vogue. Pete Merriweather, die ook een veelgeprezen muziekproducer is, is ook de producer van het album. ‘Ik heb vele jaren mijn muzikale stijl ontwikkeld toen ik in New York en Los Angeles woonde. Daarom was het belangrijk voor mij dat op mijn debuut solo album, ik muzikanten verzamelde die het geluid weerspiegelen van mijn persoonlijke muzikale ervaringen in de Verenigde Staten ‘, zegt Emiel. De videoclip voor de debuutsingle van het album wordt geproduceerd en gefilmd in Los Angeles. Het artwork voor het album is een origineel kunstwerk gemaakt door de befaamde New York City schilder ‘JaSon’. De debuut solo singles zullen worden uitgebracht in de komende maanden, in aanloop naar het debuut soloalbum van Emiel.
Voor meer updates follow Emiel op Twitter: @emielrocks. Op korte termijn zal dan ook op Apeldoorn Direct een interview met oud Apeldoorner Emiel te lezen zijn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?