Europees jaar van het vrijwilligerswerk 2011, 18 juni: fietstocht en infomarkt

Donderdag 2 juni 2011

Door djongman

2011 is het Europees jaar van het vrijwilligerswerk (EJV 2011) en dat wordt een podium waarop we alles wat al gebeurt in de schijnwerpers zetten.

De fietstocht is ongeveer 33 kilometer lang en gaat door Apeldoorn en Beekbergen. U kunt bijvoorbeeld een sporttoernooi bezoeken, binnenkijken bij het Roparun huis van Stichting ‘kLEEF , een Centrum voor Jeugd en gezin bezoeken en de vrijwilligers van de scouting aan het werk zien op hun eigen terrein. Op de route wordt u bij verschillende organisaties een kopje koffie of thee aangeboden. Wij adviseren u zelf een versnapering voor onderweg mee te nemen.

U heeft van 10.00 uur tot 14.00 uur gelegenheid te starten vanuit het Beekpark in het centrum van Apeldoorn. De fietstocht eindigt daar ook. U krijgt de gedetailleerde beschrijving van de route in het Beekpark uitgereikt. Deelname aan de fietstocht is gratis. U hoeft zich van te voren niet op te geven. De fietsroute is vanaf volgende week te downloaden via onze site.

Informatiemarkt
Diverse organisaties laten in het Beekpark het Apeldoornse publiek zien welke soorten vrijwilligerswerk er zijn. Wellicht wordt u als bezoeker geïnspireerd ook uw talent in te zetten bij één van de vrijwilligersorganisaties of verenigingen die Apeldoorn rijk is. U kunt de informatiemarkt bezoeken van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Organisatie?
Er is in het kader van het Europese jaar 2011 een enthousiaste Apeldoornse werkgroep in het leven geroepen die bestaat uit medewerkers van Wisselwerk/Verenigingsburo, Het schakelpunt, Pluryn, De Goede Zorg, GGnet, Atlant Zorggroep Apeldoorn en Maatschappelijk Ondernemen Apeldoorn(MOA) en de Gemeente Apeldoorn en Sportraad Apeldoorn.

Voor meer informatie over dit initiatief kunt u contact opnemen met ondergetekende.

Dikky Jongman, Verenigingsburo, tel. 055 – 5270581, e-mail: djongman@verenigingsburo.nl

Met vriendelijke groet,

Werkgroep EJV Fietstocht en informatiemarkt,

Leonie Niezink, Coördinator Schakelpunt
Frans van Melsen, vrijwilliger en (ere)lid Sportraad Apeldoorn
Dikky Jongman,Verenigingsondersteuner

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!