Even de New York sponsorkilometers inhalen

Zondag 30 december 2012

Door Redactie

Joke de Wolde/Frevarphoto

Op zondag 3 februari wordt in Apeldoorn de 40 ste editie van de Centraal Beheer Achmea Midwintermarathon gelopen. Deze bijzondere jubileumeditie staat geheel in het teken van goede doelen. Op initiatief van Centraal  Beheer Achmea krijgen alle gedupeerde lopers van de New York Marathon 2012 kosteloos de mogelijkheid om hun marathon in Apeldoorn in te halen.

Voor gesponsorde lopers dé kans om alsnog hun tegenprestatie te leveren. De New York Marathon werd vorige maand afgeblazen als gevolg van de orkaan Sandy. Niet alleen duizenden Nederlandse lopers waren de dupe, maar ook de goede doelen die met elke gelopen kilometer zouden worden gesteund. Totale sponsorbedragen lopen in de miljoenen.

Zo bevinden zich onder de gedupeerde New York Marathon lopers 150 gesponsorde lopers, die voor Kika gezamenlijk 1,2 miljoen euro bij elkaar wilden lopen. De geplande kilometers van marathonlopers Rob Jurriansen, Leo Osseweijer en Tonny de Jong zijn gezamenlijk goed voor een sponsorbedrag van vijftigduizend euro. Tonny de Jong: ’Wat een onwijs sympathiek gebaar van de Centraal Beheer Achmea Midwintermarathon. Wij hebben keihard getraind naar én voor een doel.’

’Allereerst gaan onze gedachten uit naar de slachtoffers in New York, maar dit is toch wel een pleister op de blaren.’, aldus Rob Jurriansen en Leo Osseweijer. Ook Kika ambassadeur en Hart van Nederland presentatrice Gallyon van Vessem is op 3 februari van de partij. Net als vele andere bekende Nederlanders. Gallyon doet een oproep aan alle New York lopers: ‘Ik roep iedereen op om voor hun goede doel mee te lopen naar een recordbedrag.’

New York Marathon lopers kunnen zich vanaf vandaag gratis aanmelden via www.centraalbeheer.nl/midwinter onder vermelding van hun startnummer. Overigens kan iedereen tijdens de Centraal Beheer Achmea Midwintermarathon sponsorkilometers maken voor Kika, met behulp van een online sponsorformulier. In totaal verwacht de organisatie meer dan 10.000 deelnemers en een recordbedrag voor het goede doel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!