Expositie ‘Le Sacre’ in de Teresiakerk met een weekend verlengd

Woensdag 28 juni 2023

Door Ben Eggermont

De expositie ‘Le Sacre’ is met een extra weekend verlengd. Het werk is dus op 1 en 2 juli van 13.00 – 17.00 uur te zien in de Teresiakerk, aan de Haagwinde 91. 

Apeldoornse kunst

Er is werk te bezichtigen van de Apeldoornse kunstenaars Suzanne Kelderman, Ferry Staverman, René Ellenbroek en van Theo Semeijn die, als samensteller van deze tentoonstelling, uit zijn persoonlijke collectie ook werken van 16 andere Apeldoornse kunstenaars laat zien. Het toeval wil dat deze expositie in de lente van start is gegaan en inmiddels in de zomer overloopt. De titel ‘Le Sacre’ is dan ook bedoeld als een impliciete verwijzing naar Le sacre du printemps, het muziekstuk van Stravinsky, waarin de creatieve kracht wordt verbeeld waarmee de natuur elk jaar weer in de lente ruimte voor zichzelf opeist.

Vervolgexpositie

Het is de bedoeling dat deze expositie in de Teresiakerk later steeds op een vernieuwde manier op andere locaties in Apeldoorn opnieuw opduikt. Inmiddels kan bij deze dan ook worden aangekondigd dat in de lente van 2024 een vervolgexpositie in het ACEC-gebouw te Apeldoorn te zien is met als titel ‘April is the cruellest month’ naar de bekende beginregel van het gedicht de ‘The Waste Land’ van T.S. Eliot.

Het is daarnaast de bedoeling dat in de tussenliggende periode op een weer andere locatie in Apeldoorn een pop-up-expositie te zien zal zijn met als titel ‘Let niet op de titels’, waardoor al met al stapsgewijze een steeds nieuwe maar ook continue ontwikkeling zichtbaar wordt gemaakt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!