Facelift Caterplein

Donderdag 30 september 2010

Door HermanKloosterboer

Het is hard nodig. We hebben een leuk uitgaansgebied. Alles geconcentreerd op en rondom het Caterplein. Het zorgt dat alles controleerbaar is en overzichtelijk. De vertrouwde namen die al jaren het straatbeeld bepalen zoals de Confetti’s, de Zaak, de Röntgen en vele anderen. En (relatief) nieuwkomers, zoals de Babbel op de plek van de Tapperij, de Finnegan’s op de plek van de Swing, de Manzo op de plek van de Plaza di Christo, de Fellow’s op de plek van  de 3 Vrienden en de komst van de Graaf van Vlaanderen en de Allure waar eerder winkels zaten. Zaken die geen lang leven beschoren zijn, zoals de Chicago’s of Het Hof van Holland. Het plein is constant in beweging.

Ook wordt de Kapelstraat steeds meer een uitgaansgebied door met name Café Jeroen, de Olifant en de Club Entrance. De Kapelstraat en Het Caterplein worden met elkaar verbonden door de lucht van kebab. Vier stuks op rij maar liefst. De Tevfik’s, de Derwish, de Donerix en de McDoner. Met daartussen Hollandse broodjes. En aan de overzijde van de Nieuwstraat Gigant, de bioscoop en de fietsenstalling. Met een groen uitgeslagen bord waarin wordt aangegeven dat de bioscoop gaat verbouwen.

Ons Caterplein. Waar elk weekend vele Apeldoorners elkaar ontmoeten, de week doorspreken, wat eten en drinken. Een eigenaardig plein, dat eigenlijk geen plein is. Het is een samenkomst van diverse straten. In het regieplan van de gemeente wil men dat het plein op de schop gaat. Een paar gebouwen hier en daar tegen de vlakte om te zorgen voor wat meer oppervlakte. Mijn inziens een goed idee. Meer ruimte. Het zou goed zijn als het gedeelte tussen de bibliotheek en het Beekpark compleet autovrij wordt. Allemaal voetgangersgebied. Meer ruimte voor terrassen. De buitenfietsenstalling kan plaats maken voor terras. De bioscoop kan uitbreiden. Ik las dat de gemeente dit voorjaar 3 ton had uitgetrokken om het plein een opknapbeurt te geven. Wat mij betreft beginnen we morgen.  1) Een opknapbeurt van 3 ton door de gemeente, 2) uitbreiding van de bioscoop en 3) de Nieuwstraat autovrij vanaf CODA tot het Beekpark!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Caterplein Apeldoorn

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?