Help de bevolking van Oekraïne

Feest voor de 30 plusser wéér groot succes!

Maandag 1 oktober 2012

Door Dimmen van Otterloo

Naast Gigant, met de prachtige foto’s van Medea Huisman aan de bibliotheek, rode loper onder de voetjes en kaarsjes op tafel gaat het bloed sneller stromen: Nog even en dan: Discoooooo!

Na een gezellig praatje met de bekende securitee van Gigant begint de lange weg naar beneden bezaait met feestelijke verlichting. Eénmaal aangekomen in de bomvolle zaal gonst het van de uitbundige 30 plussers. Er wordt volop gedanst, geswingd, gehost en zelfs even gehakt. Een brede glimlach is niet meer van mijn gezicht te vegen. Wat een heerlijke sfeer. Hier en daar een dikke buik, een rimpeltje te veel, een wat kalend hoofd sieren de uitgedoste mensen die zich in feestelijke kleding hebben gehesen nadat ze de kinderen naar bed hebben gebracht.

Het ultieme avondje uit voor de 30, 40, 50, 60? plusser. Wat een feest… Gigant: you’ve done it again!

Als voormalig muurbloempje vond ik het altijd lastig om een praatje met anderen te maken. Op een 30+ feest is dat geen enkel probleem. En telkens als er een nieuwe plaat op wordt gezet (helaas geen vinyl), gaan de handjes de lucht in en wordt er breeduit naar iedereen geglimlacht. Aan contact en aanspraak geen gebrek. Toch ook even naar buiten en de sfeer daar te proeven. Brommers kieken? Dat niet. Sigaretje roken en afkoelen. Even facebook bijwerken en profielen bekijken. Het ziet er wel hetzelfde uit als een stel meiden die leuke jongens kijken op hun mobiel. Waarschijnlijk waren het trotse ouders met foto’s van hun kinderen. Dan weer snel naar binnen. Je in het zweet werken op de dansvloer en ernaast.

Een enkeling vond de muziek de keer ervoor iets beter. Persoonlijk vind ik een bitterbal geen hapje maar een snack. Maar smaken verschillen en het mocht de pret zeker niet drukken.

Al met al bij deze; een oproep aan alle 30 plussers die niet stil kunnen zitten als hun favoriete muziekjes weer eens langs komen: Houd de agenda van Gigant bij. Dan heb je ruim de tijd om voor 2013 oppas te regelen of een leuke outfit de kopen. Want als 30 plusser mag je dit feest eigenlijk niet missen,

30 Plus is het begin, 40 is het nieuwe 30 en met 50 ga je pas echt leven. Dus geen enkel excuus om niet een avondje ongegeneerd uit je dak te gaan. Toch?

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?