Feestje voor vijftigers

Zondag 6 maart 2011

Door Stadsmens

Al bij de ingang van Gigant wordt duidelijk dat hier vandaag geen rap of R&B feestje gaat plaatsvinden. Vooral vijftigers, veel leren jacks, grijze slapen maar wel overwegend van de hippe soort, stallen hun fietsen rondom de Apeldoornse poptempel. Op het menu staat de CD presentatie van Apeldoorns bluestrots Flavium. Ruim veertig jaar bestaan ze. In wisselende samenstellingen maar wel met de all-time diehards Jos Veldhuizen, Eric Bagchus en Anne-Geert Bonder. Old Love, zo heet het nieuwe schijfje van de heren die met toetsenman Eddy van de Bunte en meesterdrummer Ramon Rambeaux de huidige bezetting vormen. Het eerste exemplaar van de CD werd door Gerrit Steenbergen overhandigd aan zanger Jos Veldhuizen.

Al vanaf de eerste tonen is duidelijk dat de heren een grote schare trouwe fans in Apeldoorn hebben. De popzaal is vol en buiten wachten nog mensen die er niet meer bij kunnen. De band staat nog steeds als een huis en weet zowel de nieuwe nummers als oude bekenden als Nobody knows you, Southside of the city en Nightlife overtuigend te brengen. Toetsenman Eddy van de Bunte die duidelijk in zijn rol als bluestoetsenman is gegroeid en Anne-Geert Bonder die met zijn gitaar qua sfeer manouvreert tussen David Gilmour, Erik Clapton en BB King, weten het publiek direct aan zich te binden. Jos Veldhuizen, goed bij stem, zingt de nummers met zijn vertrouwde overtuiging, gesteund door het strakke ritmetandem Bagchus en Rambeaux. Old Love werd live opgenomen in cafe De Noot in Hoogland, de gezellige muziekkroeg van uitbater Henk Hak. Een kroeg die garant staat voor een perfecte sfeer die op de cd terug te horen is. Wellicht dat Flavium zijn opwachting kan maken op het Amersfoortse Highlands Bluesfestival dat mede door de Noot wordt georganiseerd. Een plek waar de band thuis hoort.

De honderd cd’s die de band speciaal vandaag voor een tientje aanbood waren in een mum van tijd verkocht. Veel mensen maakten dankbaar gebruik die te laten signeren door de bandleden die direct na het concert hun vele vrienden en bekenden begroetten. Leuk om zoveel enthousiastme te zien en mooi om te zien dat zoveel vijftigers de weg naar Gigant wisten te vinden. (foto’s Peter Vroon)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!