Fietsers, wees gewaarschuwd in de binnenstad

Vrijdag 2 juli 2010

Door Stadsmens

Naar aanleiding van klachten van bewoners heeft de gemeente woensdagmiddag tussen 14.00 uur en 16.00 uur het gebruik van het voetgangersgebied in de binnenstad gecontroleerd. De gemeente heeft 33 bekeuringen uitgedeeld; 30 aan fietsers en 3 aan bromfietsers. De gemeente zet de controle in de maand juli voort. Aan het einde van de maand wordt besloten of de controles en de frequentie daarvan gehandhaafd worden of kan worden verminderd.  

 Het winkelgebied in het centrum van Apeldoorn is een gebied waar in principe alleen voetgangers zich mogen bewegen. De Hoofdstraat en diverse daarop uitkomende straten zijn zo ingericht dat bezoekers en toeristen ongestoord en veilig kunnen winkelen en wandelen. Met voetgangersborden is dit gebied voor alle verkeersdeelnemers duidelijk afgebakend. Fietsers en bromfietsers mogen in dit gebied niet rijden.

En natuurlijk weten we dat allemaal wel maar doen we het stiekem soms toch. Uw redacteur had woensdagmiddag in de Brinklaan geluk. Net op tijd had hij de controleuses in de gaten. De dame op de foto wist ook ongestraft het Leienplein te bereiken, maar zeg nou zelf, haar bekeuren, dat doe je toch niet? (foto: Peter Vroon)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!