Fietsmaatjes Apeldoorn viert 1000e duofietsrit

Woensdag 29 mei 2024

Door Kevin van Es

Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken heeft onlangs met trots haar 1000e fietsrit op de duofiets voltooid. Zonder dat de gast het wist, werd op maandag deze bijzondere rit gefietst. Fietsmaatjes is pas 1,5 jaar actief in Apeldoorn, maar heeft nu al veel ouderen en mensen met een beperking de mogelijkheid geboden om samen met een vrijwilliger te genieten van fietstochten in de prachtige omgeving van Apeldoorn.

Sociale isolatie

Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken is opgericht met als doel sociale isolatie te verminderen en de fysieke en mentale gezondheid van deelnemers te bevorderen. Door middel van duofietsen, waarbij een vrijwilliger samen met een gast op een duofiets mooie ritten maakt in en om Apeldoorn, kunnen deelnemers genieten van de buitenlucht en sociale interactie. De fietsritten zorgen niet alleen voor beweging, maar ook voor nieuwe vriendschappen en mooie herinneringen.

Mijlpaal bereikt

“Het bereiken van onze 1000e fietsrit, al na anderhalf jaar, is een mijlpaal waar we ontzettend trots op zijn,” aldus Bert-Jan Bonhof, voorzitter van Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken. “Het laat zien hoeveel behoefte er is aan ons initiatief en hoeveel vreugde het brengt aan zowel de vrijwilligers als de gasten. We willen iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt, van onze toegewijde vrijwilligers tot de donateurs en partners.”

Feestje bij Kaldi

Om deze mijlpaal te vieren werd onder een heerlijk zonnetje genoten van koffie en gebak bij Kaldi aan de Paslaan. Met de steun van de gemeenschap en lokale bedrijven hoopt Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken in de toekomst nog veel meer fietsritten te kunnen organiseren.

Fietsmaatjes Apeldoorn

Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het welzijn van ouderen en mensen met een beperking door middel van fietstochten op duofietsen. De organisatie streeft ernaar om sociale isolatie te verminderen en de fysieke en mentale gezondheid van deelnemers te bevorderen.

Nieuwe vrijwilligers en sponsors zijn altijd welkom om bij te dragen aan dit waardevolle initiatief. Interesse? Neem contact op via info@fietsmaatjesapeldoorn.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!