Film Festival door en voor liefhebbers

Donderdag 15 maart 2018

Door Redactie

Wie van filmen houdt er daarover meer wil weten is komende zaterdag (17 maart) welkom op het Film Festival NOVA Midden Nederland. Filmclub VAAC uit Apeldoorn tekent voor de organisatie onder auspiciën van de overkoepelde organisatie van audiovisuele amateurs NOVA.

In dorpshuis Ugchelens Belang aan de Bogaardslaan zijn maar liefst 23 korte films en documentaires te zien. Een aantal daarvan wordt onderscheiden. Zo is er onder meer een publieksprijs.

De VAAC heft zich in het verleden nadrukkelijk gemanifesteerd met documentaire over de voortplanting van de beekprik. Het visje is schier onzichtbaar voor de gewone wandelaar, maar krijgt niettemin buitengewoon veel aandacht in de pers.

De VAAC krijgt dat niet. Kent de weg naar de media ook niet zo goed en beweegt zich dan ook vaak in de anonimiteit. En dat is jammer, want de vergrijzing dreigt toe te slaan. De bestuursleden Goos Zeijl en Martin Strelitski onderkennen dat en doen hun uiterste best om het tij te keren. Nu nog telt de 77-jarige club (!) zo’n 30 actieve leden die met grote regelmaat in groepsverband op de dinsdagavond in de Maten (Stolp, Violierenplein) bijeenkomen om kennis uit te wisselen en kennis op te doen aan de hand van een lezing. De leden filmen zowel privé als in clubverband (groepjes).

Het festival in Ugchelen begint op 17 maart om 10 uur. Meer informatie is te verkrijgen via www.vaacweb.nl en in het onderstaande filmpje.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Festival Film

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!