Filmfestival Berg en Bos

Zondag 28 augustus 2011

Door ilona

Gisteren was alweer de laatste avond van het al 20 jaar bestaande filmfestival. Het festival kent zeer trouwe bezoekers, die jaar in jaar uit komen. Weer of geen weer. En de weersverwachting was niet goed. Wat bezielt mensen om voor 7,50 euro op ongemakkelijke plastic stoeltjes in de regen een film te kijken?
Daar is eigenlijk maar één goed antwoord op: de sfeer. Die begint al thuis bij het inpakken van de wijn (met schroefdop, voor het gemak), zoutjes, kussentje, deken, regenbroek en andere benodigheden. Verzamelen en gezamenlijk erheen fietsen. De lange wandeling naar de bosweide met onderweg de gezellige theatergroep Smoesjes. Op de bosweide zie je dan het enorme filmdoek. Onder de sterrenhemel. Een mooie gelegenheid om de skyview-app uit te proberen.
Op de bosweide is voorafgaand aan de film muziek. Er zijn hapjes en drankjes te krijgen. En dan begint de film. Deze avond Pirates of the Caribiën, maar het had ook een andere film kunnen zijn. Want het is de gemoedelijke sfeer die het hem maakt. En als dan halverwege deel 1 het toch zachtjes gaat regenen, dan hoor je overal geritsel van regenkleding die aangetrokken wordt. Want niemand gaat weg. Die regen onderga je gezamenlijk. En als die regen later weer ophoudt, geniet je gezamenlijk van een film onder die sterrenhemel. Ik ben fan en ik kom ieder jaar, weer of geen weer.

(Foto: D&R fotografie)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!