Filmzomer in Gigant

Zondag 25 juli 2010

Door Marije de Graaf

Ga je niet naar het buitenland op vakantie? Vier je je vrije dagen in of in de buurt van Apeldoorn? Hou je van mooie beelden, sterke verhalen, airco als het bloedheet is buiten, een terrasje pakken en het gevoel alsof je ineens even heel ergens anders bent? Breng dan een bezoek aan Gigants FilmOase. In juli en augustus een stukje paradijs aan de Nieuwstraat.
Elke dag draaien er drie tot zes verschillende films. Van kassuccessen tot prachtige documentaires en juwelen uit de wereldcinema. In het weekend zijn er extra’s in het aanbod. Op zaterdagavond zorgt een dj voor een extra sfeervol café en  FilmOase terras. Elke zondagmiddag vanaf 16.00 uur kan je na je film (of ervoor) kennis maken met lokale en nationale artiesten die regelmatig akoestisch, dus onversterkt, optreden. Bij mooi weer op het terras! Ook op zondag is er sinds kort de Bring Your Own BBQ. Breng je eigen vlees/vis/vegahap mee en Gigant zorgt voor een barbecue, brood, sauzen, lekkere biertjes van de tap en andere (fris)dranken.

Van donderdag 5 tot en met zaterdag 7 augustus gaat Gigant voor het eerst buiten films vertonen. Dat worden een paar bijzondere avonden ‘in de achtertuin’ op het Cultuurplein tussen Gigant en CODA . Voor €5,00,  of €2,50 als je lid bent van Gigant, kan je erbij zijn. De films die vertoond worden zijn The Boat that Rocked (5/8), De helaasheid der dingen (6/8) en Pan’s Labyrinth (7/8). De aanvangstijd van de films is 22.00 uur. Kaarten zijn beschikbaar via gigant.nl en aan de kassa van Gigant. De filmvertoningen in de openlucht zijn onderdeel van Gigants FilmOase. De hele zomer lang draaien er extra veel films en zijn er in het weekend sfeervolle extra activiteiten in het café en op het terras.
Kijk voor alle programmadetails op www.gigant.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!