Foppers maken internationaal voetballied

Zaterdag 8 mei 2010

Door Stadsmens

Het lied Jabulani,voetbal in Zuid-Afrika is een uniek samenwerkingsverband tussen de Apeldoornse Foppers en het Zuid-Afrikaanse Ndlovu Youth Choir. De Foppers, bestaande uit Harry Vesseur, Tom van Zevenbergen en Chiel van Tongeren hebben dit nummer recent opgenomen in de studio van Apeldoorner Wim de Vries. Ook in Zuid Afrika zijn opnames gemaakt van het Ndlovu Youth Choir in de studio waar onder andere Annie Lennox heeft gewerkt. Beide opnames zijn samengevoegd tot een unieke clip.

Voetbal, muziek en gelijke kansen staan centraal in dit nummer met extra aandacht voor de Jabulani . Dit is niet alleen de naam van de officiële
wedstrijdbal maar betekent in de taal van de Zulus: ‘Feest vieren’. De bal was vroeger zwart en wit, de Jabulani bal heeft echter 11 kleuren,
deze staan symbool voor de 11 stammen en talen in Zuid-Afrika. Dit muzikale feest is tot stand gekomen om aandacht te genereren voor de
Tjommie Foundation (www.tjommie.nl) en het township Elandsdoorn. Eventuele opbrengsten komen ook ten goede aan deze foundation.

In 1994 startten, oud Apeldoorners, Hugo en Liesje Tempelman een kleinschalige medische kliniek in het Township Elandsdoorn.
Inmiddels zijn er meer dan 320 mensen werkzaam en is er naast medische basiszorg veel aandacht voor behandeling en preventie van Aids/HIV. Het Ndlovu Youth Choir is tevens een initiatief van dit energieke echtpaar.

In Nederland heeft iedereen belangeloos meegewerkt aan dit project. De Zuid-Afrikaanse medewerkers zijn allen betaald. Het was veel en is nog steeds heel veel werk aldus Harry Vesseur maar dit is echt een prachtig initiatief van Apeldoornse bodem.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!