Frank Boeijen bij Kanaalconcerten

Dinsdag 1 september 2015

Door Wilco Westrik

Zwoel weer en passievolle muziek brengen bezoeker Kanaalconcerten in vervoering!

Het is 2015 uur als ik op de fiets aan de podiumzijde van het Apeldoorns Kanaal nog even de hand schud van Frank Boeijen vlak voordat hij het podium betreed. Ik zie aan de overkant een flinke mensenmassa waar ook ik mij zo direct tussen ga voegen. Een grote hoeveelheid toegestroomde fans, levensgenieters, netwerkers en uitgenodigde buren van het Kanaal alsmede omwonenden met zelf meegebrachte vissersstoeltjes en dekens zitten aan de waterkant. Deze ligt overigens voor het podium vol met mooie bloemenboeketten en opgemaakte sloepen. Het begint te schemeren, de zon gaat langzaam onder. Ik kijk om mij heen en zie vele bekenden voorbij komen. Ik moet snel op zoek naar een goed plekkie en wordt hierbij nog even aangesproken door een mevrouw van de beveiliging of ik mij voor het touw zou willen gaan begeven. Schijnbaar sta ik op een plek wat niet mag of gevaar oplevert. Dit ivm mogelijke schade aan de parkeergarage van de nabijgelegen appartementen / flats. Gedwee volg ik haar advies op maar merk dat er ook velen blijven staan.

Het is 20.35 uur en Frank Boeijen betreedt zijn podium waarbij gezegd moet worden dat de sponsor een grootse plek toebedeeld heeft gekregen of wilde krijgen. Mensen zochten elkaar op, leunden dicht tegen elkaar aan en gaven elkaar een kus. Sommigen van hen hadden zelfs een heuse zelf meegenomen picknickmand met daarin een tubberware bakje met blokjes kaas, een klein flesje witte wijn, enkele worstjes en een paar waxinelichtjes. Dat maakte de sfeer nog completer. De bezoekers zijn wat dat betreft creatief en maken zich op voor een mooi luisterconcert. Ook kon men uit genoeg aanbieders die deelnamen aan de Smaakparade kiezen uit heerlijke hapjes, eigengemaakte pasta’s en lokale lekkernijen. Neem daarbij het optreden van Frank Boeijen die op de juiste toon en wijze het massaal toegestroomde overigens zeer uiteenlopende doelgroep publiek op een pakkende wijze met zich mee nam op zijn avontuur. Soms stevig maar bovenal getuige van veel passie en muzikaliteit waarbij in meerdere mate de gitaarsolo’s een steeds grotere rol leken in te nemen. Iets wat Frank tijdens zijn interview ook liet doorschemeren. Frank was duidelijk op zoek naar het contact met zijn publiek. Hij deed dat middels de door hem uit de boeketten geplukte bloemen welke voor de sier en aanvulling op het podium stonden aan te bieden aan zijn voor hem in de sloepen liggende publiek. Ook deed hij dat door zijn publiek te bewegen mee te laten neuriën of teksten aan te vullen. Frank startte helaas niet met zijn in het interview toegezegde nummer van de Storm. Maar met nummers als Suzanne, Zonder woorden, Koud in mijn hart en Zwart wit weet Frank het Apeldoorns publiek langzamerhand voor zich te winnen.

Met teksten als:

“als ik drink, dan drink ik op jou”
“als ik denk, dan denk ik aan jou”
“als ik verlies, dan verlies ik jou”
“laten wij praten zonder woorden”
“dat zegt zoveel meer”..

werd het muisstil aan de kade en oevers van het Apeldoorns Kanaal. Een poëet, tekstschrijver en zanger in hart en nieren die Frank. Hij heeft dan ook dit jaar niet voor niets de Lennart Nijgh prijs overhandigd gekregen. De Apeldoornse Kanaalconcerten met aan het hoofd Dhr. Huiskamp kreeg in de middaguren uit handen van loco burgemeester Nathan Stukker een heuse Erepenning uitgereikt voor zijn inzet al die jaren vanaf 2005. De Kanaalconcerten kunnen wat mij betreft nog jaren mee waarbij de organisatie zich wellicht kunnen beraden op een uitbreiding van een spetterend slotoptreden op de zondag. De Kanaalconcerten heeft zijn missie wat mij betreft waargemaakt: een feestje voor iedereen! Apeldoorn kan zich op de zaterdagavond opmaken voor wederom een klapper van formaat. Haar naam: Ellen ten Damme!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!