Gallowstreet een energiek hap muziek in Gigant

Zaterdag 16 maart 2024

Door Peter Vroon

De Amsterdamse brassband Gallowstreet vierde in Gigant hun 10-jarig bestaan met veel nummers van hun 5de plaat “A Trip Worth Making“. Alles wat de band speelt ademt energie en brengt een stevig portie choreografie. Geen enkel moment staan de bandleden op hun plaats. Het hele podium wordt gebruikt om hun creativiteit te tonen. Strakke ritmes van de drummer afgewisseld met de beats van de percussionist dienen als basis voor de typische Gallowstreet sound.

De sounds van Gallowstreet blijven hangen en zetten het publiek aan tot dansen. De mooie en strakke blaaspartijen laten het publiek enthousiast klappen en juichen tot aan het einde van de nummers. Er was een duidelijke interactie tussen zaal en band. Vanaf het eerste nummer vibreerde het in de zaal en op het podium. De mannen van Gallowstreet zijn niet omver te blazen, daarentegen weet de band wel het publiek omver te blazen met hun ritmische melodieën en hun stoere charmes. Maar ook onderling “battelen“ de bandleden naar hartenlust want blazers zijn geen verlegen types, maar willen in alles te horen zijn. Door de strakke regie van Dirk Zandvliet (de bandleider ) verloopt alles geordend en in een perfectie harmonie.

Het duo Ãktaro bracht het voorprogramma

De gitarist en trompettist zetten een heerlijke sfeer neer van Zweedse volksmuziek . De serene sound van Ãktaro vulde de zaal. Het ondankbare bij een voorprogramma zoals deze is het storende geluid van het pratende publiek. Iedereen wacht op de hoofdact en neemt het voorprogramma vooral voor lief.

Deze band verdient beter. Juist hun spel was vernieuwend en intens gespeeld. Techniek en emoties vertolkt door trompet en gitaar.

Deze avond in de popzaal is er weer een om niet te vergeten.

Popzaal Gigant 15 maart 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!