Gemeente Apeldoorn zet zich in voor veilige straten

Vrijdag 3 november 2023

Door Redactie

Sissen, fluiten of een misplaatste opmerking. Overal op de wereld hebben we last van straatintimidatie. Apeldoorn is een gemeente waar iedereen zich veilig en ongehinderd moet kunnen voelen, ook op straat. Daarom zet de gemeente zich in om straatintimidatie tegen te gaan, zo meldt de gemeente op haar site.

Wat is straatintimidatie?

Straatintimidatie is elke vorm van intimiderend gedrag op straat, dat iemand zich onveilig of onprettig laat voelen. Het kan gaan om naroepen, nagefloten worden, seksuele opmerkingen, achtervolgen of aanraken.

Wat kan jij doen?

Als jij slachtoffer bent van straatintimidatie, is het belangrijk om te weten dat het niet jouw schuld is. Je hoeft het niet te accepteren. Je kunt je verhaal delen met je omgeving, met de politie of met de gemeente. Als jij ziet dat iemand lastig wordt gevallen, kun je de persoon op verschillende manieren helpen. Je kunt er iets van zeggen, vragen of het slachtoffer oké is, of doen alsof je het slachtoffer kent en zorgen voor afleiding. Je kunt ook iemand met gezag inschakelen, zoals een beveiliger, boa of politie.

Meld straatintimidatie

Ben je ergens in Apeldoorn lastig gevallen of heb je het als omstander meegemaakt, dan kun je dit melden bij de gemeente. Dit kan via de website van de gemeente Apeldoorn of telefonisch, via 14 055.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!