Gemeente gaat woonerf Griffiersveld aanpakken

Zondag 9 januari 2022

Door Tim Uilen

Google Earth

Net zoals wijk Dreven Noord, wordt ook het woonerf van het Griffiersveld aangepakt. Een aantal verschillende wijken zijn al opgeknapt en Griffiersveld staat in de wachtrij voor een vergelijkbare metamorfose. De klinkers die in deze buurt liggen zijn versleten en worden in de zomer vervangen, de gemeente ziet dit als een goed moment om nog een aantal andere zaken aan te pakken. Meer groen wordt toegevoegd, parkeerplekken worden groter en er komen ook snelheidsremmers.

Wijzigingen

Naast de versleten klinkers zijn de parkeerplekken een probleem voor de gemeente. Op veel plekken in De Maten, en dus ook binnen het Griffiersveld, zijn de vakken te klein en smaller dan de norm. Er zijn wel genoeg parkeerplekken, maar het probleem is dat ze niet altijd allemaal gebruikt kunnen worden. Om ervoor te zorgen dat alles wel volgens de norm is, gaat de gemeente de parkeerplekken breder maken. Op het woonerf zullen er 6 plekken verloren gaan door het verbreden. Dit is volgens de gemeente geen probleem, omdat alle plekken dan wel gebruikt kunnen worden. Extra parkeervakken toevoegen lukt niet met de ruimte die binnen het Griffiersveld beschikbaar is, daarnaast wil de gemeente geen groen weghalen voor een extra plek.

Groen uitbreiden is wel belangrijk, zo worden er op een aantal locaties bomen toegevoegd. Ook komen er een paar groene stukjes bij. Verschillende soorten planten en bomen worden uitgekozen om op deze manier de biodiversiteit te verbreden. Als laatste worden ook snelheidsremmers aangebracht. Een paar extra drempels worden midden in het woonerf toegevoegd en er wordt een verhoging aangebracht zodat de doorloop van verkeer duidelijker is. Er komen ook verschillende patronen in het wegdek bij wandel- of fietspaden vanuit het park en de speelplekken in de wijk. De patronen moeten voor extra alertheid zorgen bij automobilisten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!