Praat mee tijdens Klimaatcafé Apeldoorn op 17 januari

Woensdag 4 januari 2023

Door Teun de Graaf

Gemeente Apeldoorn organiseert op dinsdagavond 17 januari het ‘klimaatcafé’ waarbij de inwoners van Apeldoorn gevraagd worden mee te denken over klimaatadaptatie, groen en natuur. Ook Danny Huizer, wethouder van de gemeente Apeldoorn met het thema klimaat in zijn portefeuille, is aanwezig.

Wereldproblemen in Apeldoorn

De gevolgen van klimaatverandering en de achteruitgang van biodiversiteit spelen wereldwijd. Ook in Apeldoorn merken we het door bijbeeld wateroverlast, hittestress, droogte, minder soorten planten en dieren, maar ook door ziektes en plagen die onze bomen en bossen aantasten.

Klimaatadaptatie en natuur in Apeldoorn

Gemeente Apeldoorn werkt aan een energietransitie om de gevolgen van klimaatverandering te beperken. Dat doen zij door de leefomgeving in Apeldoorn klimaatadaptief te maken en door de natuur te behouden en sterker te maken. Bijvoorbeeld door meer groen, bomen en meer ruimte voor natuur in wijken.

De toekomst van Apeldoorn tot 2040

Deze staat beschreven in de Omgevingsvisie 2040. Hierin staat hoe Apeldoorn omgaat met situaties zoals de woningnood, het klimaat en de biodiversiteit. De gemeente Apeldoorn stelt, samen met de inwoners van Apeldoorn, de komende maanden de agenda voor klimaatadaptatie en natuur op. Deze agenda moet ertoe leiden dat de doelen uit de Omgevingsvisie 2040 behaald worden.

Participatie

De gemeente vindt het belangrijk om de thema’s klimaat en natuur te bespreken met inwoners. Zo wordt er tijdens het Klimaatcafé gevraagd waar gemeente Apeldoorn volgens de inwoners een slag in kan maken en wordt er besproken wat inwoners zelf kunnen doen op het gebied van duurzaamheid. Ook vertelt de gemeente wat zij in de afgelopen jaren heeft gedaan voor klimaatadaptatie, groen en natuur.

Wil je meedoen?

Het klimaatcafé vindt dinsdag 17 januari plaats van 19:30 tot 21:30 in het ACEC gebouw. Om deel te kunnen is een aanmelding verplicht. De aanmeldingen zijn nog geopend tot donderdag 12 januari 12:00 uur en kan hier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!