Gerda Dapper exposeert in Café Nova

Donderdag 30 maart 2023

Door Ben Eggermont

Café Nova laat in de maand april werk zien van kunstenares Gerda Dapper De opening is op zondag 2 april om 16.00 uur.

Gerda Dapper

Gerda Dapper is schilder en tekenaar van portretten. De schilders van de Bergense School hebben haar geïnspireerd.

Na een creatieve docenten opleiding in Den Haag werkte ze een jaar in Amsterdam. Het buitenland trok en dat werd Kenya waar ze aan een Teachers Training Centre doceerde in het vak arts and crafts. In die periode ontstond haar liefde voor het maken van portretten van mensen uit andere culturen. Ze vertelt: “Hier ontstond mijn fascinatie voor de het tekenen van ‘gekleurde’ mensen. De vanzelfsprekendheid om rustig te poseren en meteen ‘goed’ te zitten, verraste me. De modellen stralen rust en vitaliteit uit.”

Jaren later woonde zij met haar gezin ruim 10 jaar in Nicaragua. Daar was zij lid van een kunstenaarscollectief “Ruïne del Gran Hotel” en gaf zij teken -en schilderlessen aan volwassenen en kinderen. Ze is aangesloten bij het Schildercollectief de Fermerie dat wekelijks naar model werkt.
Ze ontving de Coda publieksprijs met haar inzending: het portret van Nericha Marchena voor de 055 Apeldoorn Art tentoonstelling.

Grace en Elroy

De opening wordt muzikaal omlijst met een optreden van Grace en Elroy. Hun repertoire bestaat uit een breed scala van covers in kleinere, semi-akoestische en meerstemmige uitvoering, waarbij respect en bewondering voor de originele versie en de desbetreffende artiesten de rode draad vormen.

Café Nova Marktstraat 20, 7311 LH Apeldoorn, inloop vanaf 15.00 uur opening expositie 16.00 uur, toegang gratis

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!