Gespreksgroep voor ouders van verslaafden

Donderdag 31 mei 2012

Door Bé de Vaart

Apeldoorn Direct

Als ouder van een verslaafd kind zocht ik vorig jaar contact met de LSOVD, de landelijke stichting voor ouders en verwanten van drugsverslaafden. Omdat ik contact wilde met “lotgenoten”; ouders die in eenzelfde soort situatie zitten, maar vooral om actief iets te gaan doen. Met mijn achtergrond (ik heb psychologie gestudeerd en een opleiding tot coach gevolgd) meende ik iets te kunnen betekenen voor andere ouders. Inmiddels heb ik diverse bijeenkomsten gevolgd bij de LSOVD en een training gevolgd voor gespreksgroepsleiders.

Het contact met de LSOVD is voor mij bijzonder zinvol geweest. Binnen de reguliere hulpverlening vond ik niet de erkenning en herkenning die ik bij de LSOVD wel vond. Bovendien werd gewerkt aan mijn weerbaarheid waardoor ik belangrijke keuzes heb durven maken.

Binnenkort zal in Apeldoorn een gespreksgroep van start gaan. Doel is om in contact te komen met lotgenoten bij wie ouders erkenning en herkenning vinden. Door het uitwisselen van ervaringen leren ouders beter om te gaan met de verslaving van hun kind. Tijdens de bijeenkomsten die maandelijks zullen plaatsvinden worden bovendien relevante thema’s behandeld.

Voor meer informatie of om u aan te melden: www.lsovd.nl of www.coach-direct.nl. Voor deelname wordt een bedrag gevraagd € 5,- per maand (€ 60,- euro per jaar). De LSOVD werkt enkel met vrijwilligers.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!