Gesubsidieerd bezuinigen

Maandag 8 maart 2010

Door Stadsmens

Toch is het een prachtig gegeven. Subsidie ontvangen voor een evenement waarvan niet zeker is of het wel doorgaat. De gemeente werd door de provincie verblijd met een flinke subsidie voor de Triënnale 2011. Vier ton voor de komende vier jaar. Nu het grootste deel van de Apeldoornse politiek tegen een nieuwe editie van de Triënnale heeft gestemd is de kans klein dat dit evenement doorgaat en wacht hen de lastige beslissing wat er dan met die vier ton provinciegeld geld moet gebeuren.

Natuurlijk zouden we een poll kunnen starten waar het geld heen moet. Het Drakenbootfestival, de Harleydag of een van de culturele initiatieven? Naar Apeldoorndirect.nl als nieuw multimediaplatform voor de stad? Los van de bestemming zie ik hier kansen voor de stad. Kansen om een fors deel van de noodzakelijke bezuinigingen af te dekken met subsidies op niet bestaande evenementen. Creatieve ambtenaren, misschien met wat hulp van de creatieven in de stad, aan het werk! Laat je gezicht zien op de Borrelnood, laat je adviseren door slimme reclamemensen en verpak het niet bestaande evenement als beeldbepalend en met groeipotentieel voor Apeldoorn.

Maak er een prachtig verhaal bij met veel plaatjes zoals het binnenstadvisie document en stuur dit naar elke instantie die jaarlijks geld te vergeven heeft. En zodra de buit binnen is zeg je: “Ja, maar het kan toch eigenlijk niet doorgaan want eh, de politiek wil dit achteraf toch niet.” En laat ze het geld dan maar terug zien te krijgen. Mocht er commissie moeten komen om mee te denken over niet bestaande maar wel subsidiabele evenementen dan meld ik me hierbij aan. Wie volgt?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!