Publicatie beelden leidt tot snelle aanhouding

Donderdag 1 maart 2012

Door Redactie

Gisteren stond een omroep van de politie op Apeldoorn Direct. De politie zocht een man die vrijdagavond 24 februari een Apeldoornse buschauffeur sloeg. Dat heeft vrijwel direct goede tips opgeleverd, waardoor de politie donderdag 29 februari een 20-jarige Apeldoorner heeft kunnen aanhouden op verdenking van het plegen van deze mishandeling. De verdachte is donderdagochtend in zijn woning aangehouden.

Een beveiligingscamera in de bus legde het voorval vrijdagavond vast. Een buschauffeur op lijn vijf (Kerschoten) reed op de Anklaarseweg in Apeldoorn. Rond 18:00 uur stopte hij bij de halte ‘Fruytierschool’ en stapten er een jonge man en vrouw in. De OV-chipkaart van de man werkte niet, maar hij wilde toch verder lopen en gaan zitten. De chauffeur sprak hem hierop aan met de mededeling dat de man moest betalen voor zijn rit. Er ontstond een discussie waarbij de chauffeur door de man geslagen is. De jonge vrouw die bij de 20-jarige was trok hem mee, waarna de twee zijn uitgestapt en weggelopen.

De foto’s van de man zijn woensdag op de opsporingswebsite www.depolitiezoekt.nl gepubliceerd. De man is na zijn aanhouding meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?