Green Open Office brengt groen terug in de binnenstad

Zondag 1 augustus 2010

Door Tamara Cheizoo-Buis

Deze week staat er een bijzonder kantoor naast Tivoli, namelijk Green Open Office, een initiatief van OnderzoeksLAB Tussentijd. Met Green Open Office wil het onderzoeksLAB het groen terugbrengen in het versteende centrum van Apeldoorn en tegelijk de leegstaande (kantoor)gebouwen aankaarten. Leegstand wordt letterlijk in beeld gebracht door de verstofte (groene) meubels neer te zetten en het gesprek aan te gaan. Iedereen is welkom, ongeacht het tijdstip.
Green Open Office is green omdat het om duurzaamheid draait, denk ook aan bioboeren en andere biologische bedrijven. Diverse groene bedrijven leverden een bijdrage. Open omdat iedereen welkom is mee te doen aan bijvoorbeeld verschillende spellen. Office omdat ieder bedrijf hier daadwerkelijk kantoor kan houden.

Dit mochten we natuurlijk niet missen en namen een kijkje. Hoe dichterbij we kwamen hoe harder het geluid van een motorzaag kwam. Uiteindelijk zagen we Frans Polman eens op een andere manier aan het werk, hij was druk bezig een boom te bewerken, bijzonder. Verderop zagen we Jason Jeffers in actie met een lasmachine.
We spraken Elisabeth Boersma, een van de initiatiefnemers. “Met de graszoden die hier liggen en de bomen brengen we groen terug in het centrum. We slapen hier ook, er is een heuse stadscamping. Er is van alles te doen. Men kan meedoen aan een spel, film en documentaires bekijken of gezellig komen borrelen en praten.”
Vandaag is de laatste dag, dus als je nog niet bent geweest, loop dan even voorbij Tivoli en neem een kijkje!

Foto: Peter Vroon

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!