Grolsch Drakenbootfestival 2021 gaat door

Donderdag 15 april 2021

Door Redactie

Yoran Fotografie

Na een lange, diepe winterslaap ontwaken de draken. Omdat de vooruitzichten voor de zomer een stuk beter zijn, is de organisatie van het Drakenbootfestival weer gestart met de voorbereidingen van het 3-daagse gezinsfestival. Wel is er een nieuw weekend gekozen aan het einde van de zomer. Het festival verschuift van juni naar 10, 11 en 12 september 2021 en vindt weer plaats op het Zwitsalterrein in Apeldoorn.

Met alle goede vooruitzichten voor de zomer en het garantiefonds van de overheid als steuntje in de rug, heeft de organisatie van het Drakenbootfestival er alle vertrouwen in dat het festival in september door kan gaan. De overheid streeft ernaar om de 1,5 meter afstandsregel in de zomer los te laten en stimuleert evenementen om met de organisatie aan de slag te gaan. Wanneer vanwege de coronamaatregelen een evenement toch geannuleerd moet worden, dekt het garantiefonds een groot deel van de reeds gemaakte kosten. Mogelijk stelt de overheid nog wel een aantal maatregelen verplicht, zoals de gebruikelijke (hand)hygiëne of toegangstesten waar op dit moment op grote schaal pilots mee gedraaid worden. Welke maatregelen er bij het Drakenbootfestival gelden is op dit moment nog niet bekend, de organisatie adviseert daarvoor de website in de gaten te houden.

Drakenboot in Concert

Het Grolsch Drakenbootfestival opent met een groot openingsconcert op vrijdag 10 september. De organisatie probeert de bands die voor juni 2020 geboekt waren, zoveel mogelijk mee te schuiven naar de nieuwe datum in september. De exacte line-up wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. Heb je je ticket van 2020 bewaard? Dan kun je die gewoon op de nieuwe datum gebruiken. Wie nog geen kaarten heeft, kan die bestellen via de website van het festival. De ticketshop is vandaag, donderdag 15 april, weer opengegaan.

Drakenbootraces

Op zaterdag 11 september en zondag 12 september kan er weer gestreden worden om de titels bij de spannende drakenbootraces, er zijn foodtrucks, theatershows, kinderactiviteiten, een gezellige braderie, een feestavond en diverse bands. Bij de drakenbootraces varen op zaterdag de bedrijven tegen elkaar, op zondag zijn de buurten en verenigingen aan de beurt. De inschrijvingen uit 2020 schuiven ook weer mee naar de nieuwe datum. De races waren vorig jaar al bijna volgeboekt, maar er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Wie nog mee wil doen, kan zich daarvoor inschrijven via de website van het festival.

Grolsch Drakenbootfestival

Het Grolsch Drakenbootfestival wordt sinds 2005 georganiseerd. Van een 1-daags feest met enkel een bedrijvenrace is het festival inmiddels uitgegroeid tot een populair 3-daags gezinsfestival dat jaarlijks zo’n 100.000 bezoekers trekt naar het Zwitsalterrein in Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!