Grolsch Jazz in the Woods in nieuw jasje

Woensdag 23 maart 2011

Door Redactie

Wat begon als kleinschalig festival in de jaren ’70 en ’80 is anno 2011 uitgegroeid tot het grootste publieksevenement van Apeldoorn. Inmiddels is Grolsch Jazz in the Woods met haar 60.000 tot 80.000 bezoekers één van de belangrijkste culturele evenementen van Apeldoorn. Dit jaar viert het muziekfestival haar 21e verjaardag op 27 t/m 29 mei 2011, in een vernieuwd jasje.

Grolsch Jazz in the Woods is een jaarlijks terugkerend muziekfestival in het centrum van Apeldoorn, waarbij het hoogtepunt traditioneel op de laatste vrijdagavond van mei ligt.

Op zo’n 20 buitenpodia en in verschillende horecagelegenheden vinden diverse live optredens plaats.

Door het verjongen van het festival is het festival niet langer meer alleen bestemd voor de echte jazzkenner maar zijn muziekstijlen als Pop, Rhythm and blues, Big Band, Jazzrock, Hiphop, Blues, Salsa, Zydeco en Reggae er ook niet meer weg te denken. Daarnaast maken diverse Jazz DJ’s hun opwachting bij het muziekfestival. De grote muzikale namen en gratis toegang van het evenement trekken ieder jaar een zeer groot en gevarieerd publiek.

Inmiddels zijn o.a. de volgende artiesten geboekt: Motownhead, Wicked Jazz Sounds, Hans Dulfer + Band, International All Stars Jazz Orchestra, Laura Vane & The Vipertones, The Soul Snatchers, Red Kidney Beans en Flavium.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!