Groningen heeft Noorderslag, Apeldoorn/Gigant heeft Afterslag

Maandag 16 januari 2017

Door Pedro Waldenaar

Het is zondagmiddag 15 januari 2016, de 2de zondag van de 1ste maand en in het cultuurpaleis Gigant is er Afterslag. Een intiem Festival dat de beste bands, die op Noorderslag Groningen hebben opgetreden, samenbrengt.  

We starten met de serene muziek van BLACK OAK. Een mooi, rustig begin van de middag waarbij we bij een kopje koffie de week nog eens kunnen evalueren. Ontspannen muziek om dit festival mee te beginnen. Vervolgens worden we betoverd door de mooie stem van CELINE CAIRO,  hemelse muziek die precies past bij een zondagmiddag. Een genot om naar te kijken en te luisteren, met een prima begeleidingsband.

Terug in het café van Gigant staan we tegenover PIP BLOM. Een twintigjarige artieste die er heus wel komt: enthousiast en een vuur van een talent. Ontroerend en hoopgevend is zij, samen met haar 2 begeleiders. Lekkere muziek: het wordt tijd voor bier en bitterballen.

We keren terug naar de popzaal, waar CALL IT OFF speelt, energieke punkpop, waar ik ontzettend blij van wordt, alhoewel, sommigen vinden het te hard en te catchy. Ik vind het gewoonweg leuk. Geniet ervan en met een glimlach ga ik na dit optreden terug naar de bar om iets heel bijzonders te zien en te horen: FATA BOOM treedt op: hip hop met een aanstekelijke show. Deze band weet te beroeren en brengen hip hop op een publiekstoegankelijke manier.

Wat een geweldige middag tot nu toe, maar beste lezers, we zijn er nog niet: we lopen  terug naar de popzaal en zien en horen DONNERWETTER spelen. Spelen? Het is alsof de duivel weer terugkeert naar de aarde, het is alsof de jongste dag is aangebroken: met een enorme energie wordt het publiek vermaakt en verleid tot dansen!! Met een stem die lijkt op David Bowie, maar met een punkachtige band, ontstaat er iets heel moois in de Popzaal. Voor mij kan dit festival niet meer stuk.

Met enige moeite neem ik afscheid van Donnerwetter en maak, gelukkig, kennis met de muziek van ALBERT AF EKENSTAM, afkomstig uit Zweden. Melancholisch gitaarspel en een mooie, donkere stem. Even op adem komen, even het lijf rust gunnen, even onder de harmonische klanken weer opnieuw kennismaken met elkaar. Gewoon, lekkere luister muziek, het kan niet anders gezegd worden.

En dan de grande finale met THE GRAND EAST! Wat een geweldige sfeer in de popzaal, deze jongens weten wat spelen is, deze jongens, daar zullen we meer van horen. Klassieke rock met een eigentijdse sound,  vermakelijk om naar te luisteren en te kijken. Met een gelukzaligheid neem ik,  na al deze concerten,  plaats achter de bar, moeite hebbend om me los te maken van deze leuke en inspirerende middag en avond.

Groningen heeft Noorderslag, Apeldoorn/Gigant heeft Afterslag! Het was een memorabele, onvergetelijke 2de zondag van deze 1ste maand van januari 2017. Ik verheug me nu al op de editie afterslag 2018.

Gigant, 15 januari 2017, Pedro Waldenaar

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!