Groot deel bestuur De Boerderij Beekbergen treedt af

Zaterdag 1 maart 2014

Door Redactie

 

Een groot deel van het bestuur van de Boerderij Beekbergen treedt af. Zij denken dat hun rol om de Boerderij naar een hoger plan te brengen, is uitgespeeld. Alleen de secretaris en het bestuurslid Evenementen (in spe) hebben aangegeven in een eventueel nieuw bestuur plaats te nemen.

Voorzitter Debby Engel: “Drie jaar geleden begonnen we letterlijk vanaf nul. Met keihard werken hebben we de Boerderij open en ook weer enigszins florerend weten te krijgen. We zien alleen nu een trend ontstaan die wij niet goed weten te keren. De bezoekersaantallen van onze evenementen waar we geld mee moeten verdienen, lopen terug. Onze gratis evenementen, zoals het paasvuur of de ijsbaan, slaan echter enorm aan. De schoorsteen moet wel blijven roken. Er is dus een disbalans in ontstaan. Wij hebben naar ons gevoel niet meer de frisse blik of energie om dit te keren.”

Engel spreekt namens alle bestuursleden als ze zegt dat deze beslissing haar enorm aan het hart gaat. “We komen van heel ver. Ik ben dan ook trots dat we dit bereikt hebben. Maar wij zijn nu leeg. Er zit voor ons gewoonweg niet meer in. We hopen echt van harte dat dit niet het einde, maar een mooi nieuw begin voor de Boerderij Beekbergen wordt.”

Hoe nu verder?
Het bestuur hoopt op een voortzetting van haar activiteiten met nieuw bloed en waar nodig een nieuwe visie. “Onze algemene ledenvergadering staat gepland op maandag 10 maart. We hopen dat Beekbergenaren voor of tijdens de ledenvergadering opstaan om de Boerderij als het ware ‘over te nemen’.” Als dat niet gebeurt, komt naar verwachting het voortbestaan van de Boerderij in het geding.

Evenementen
Het bestuur heeft besloten om het Oranjefestival te cancellen. Dit staat los van de keuze om af te treden. Het evenement lijkt nu niet winstgevend te worden. Onduidelijk is nog of de  pakweg 15 geplande grote en kleine evenementen komende maanden doorgaan. De Boerderij Beekbergen wil daar zo snel mogelijk duidelijkheid in hebben.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!