Grote Kerk en Orpheus slaan handen ineen

Vrijdag 1 september 2023

Door Redactie

Orpheus en de Grote Kerk in Apeldoorn bundelen hun krachten om een congreslocatie te creëren. De karaktervolle theaterzalen van Orpheus hebben al lange tijd hun reputatie als toonaangevend congrescentrum in Nederland gevestigd. Toch kan het soms voorkomen dat Orpheus een evenement niet volledig kan accommoderen, ondanks de ruime en flexibele faciliteiten. In dergelijke gevallen biedt de majestueuze Grote Kerk aan de overkant een oplossing. Deze twee iconische slaan nu de handen ineen om grootschalige zakelijke evenementen en congressen te verwelkomen.

Uniek

Een unieke mogelijkheid doet zich voor wanneer je ’s ochtends aanwezig bent bij de plenaire opening in een van de sfeervolle theaterzalen, om vervolgens naar een keynote spreker in de indrukwekkende Grote Kerk te luisteren, gevolgd door een netwerkborrel in de kerk en bijvoorbeeld een diner in Orpheus.

Verschillende sferen

Mirjam Barendregt, directeur van Orpheus, benadrukt het potentieel van deze samenwerking: “Onze samenwerking met de Grote Kerk geeft ons in één klap meer ruimte en mogelijkheden. We kunnen onze opdrachtgevers nu totaal verschillende sferen bieden en hun bezoekers nog meer verrassen. De lokale samenwerking met culturele partners is waardevol. Samen bereik je meer en maken we van Apeldoorn een aantrekkelijke, ondernemende en culturele stad. Niet alleen om te wonen en te werken, maar in dit geval ook om als organisatie naartoe te trekken van buitenaf.”

Bezoeken en bewonderen

Arjen Sietsma, bestuurslid van de Grote Kerk, voegt hieraan toe: “De Grote Kerk biedt ruimte voor bijeenkomsten tot 1250 mensen. Om dat ook bekend te maken en tot in de puntjes te faciliteren, heb je een professionele organisatie nodig. Orpheus ontzorgt ons daarin en de opdrachtgevers hebben één aanspreekpunt, de eventprofessionals van Orpheus. Voor ons betekent deze samenwerking ook inkomsten voor de instandhouding van deze prachtige kerk, zodat nog generaties mensen het erfgoed kunnen bezoeken en bewonderen.”

Evenement op maat

De eventprofessionals van Orpheus zorgen ervoor dat een evenement niet alleen draait om de juiste locatie. Met creatieve ideeën, hoogwaardige catering en state-of-the-art technologie zorgen zij voor een op maat gemaakt evenement. In samenwerking met technisch partner Nieuwenhuis streven ze naar persoonlijke aandacht en een evenement dat tot in de kleinste details klopt, zowel in Orpheus als in de Grote Kerk.

Meer informatie

Voor meer informatie over de mogelijkheden van Congrescentrum Orpheus en de Grote Kerk kunnen geïnteresseerden terecht op de website van Congrescentrum Orpheus.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!