#Gunfactor op z’n plaats at #Wielerhub #Giro2016

Zaterdag 16 januari 2016

Door Wilco Westrik

Wilco Westrik

Geef een aantal jonge enthousiaste ondernemers na het aanbieden van hun gezamenlijk opgezette businessplan, een goed gesprek met de Gemeente Apeldoorn, wat faciliteiten, een ‘go’ en zie wat er ontstaat.

Niels Schut, Marco van Wijngeeren, Sander Wielink, Peter Dorenbos, en Tomas Toma en Bas van den Hoogen zijn zulke mannen die schuilen achter de gistermiddag geopende #wielerhub. Deze is gevestigd op de Stationstraat in het oude pand waar ooit de gasfabriek was gevestigd.

Ik ben de eerste die aanwezig is, omdat er een afspraak gepland stond met Niels Schut. Ik word ontvangen met een bakkie koffie en neem plaats achter twee met schragen en een met krijtverf beschilderde en geïmproviseerde tafel. Ik kijk in het rond en zie wielen van wielrenfietsen, opgehangen wielrenfietsen, een leuke in wording zijnde bar en twee fietsen waarmee je op korte termijn de proloog van de Giro2016 kunt rijden.

Donderdagmiddag bracht wethouder Nathan Stukker met een voltallige delegatie van de Gemeente Apeldoorn een bezoek aan het heuse wielerhonk / ontmoetingsruimte.

Hij verrichte de officiële aftrap van de wielerhub door samen met de ondernemers een tandwiel op te hangen aan de muur van het pand. Een tandwiel welke symbool staat om te laten draaien en aan te kunnen haken wie ook maar wil en op welke wijze dan ook. Doel van deze ondernemers is één gezamenlijke vindplek te zijn voor Apeldoorners met uiteenlopende vragen die hen bezig houden, bedrijven om zich te laten informeren en laten voorlichten vwb hun mogelijkheden om ook iets te willen en kunnen betekenen, zich te verbinden aan de Giro en lokale overheden om aan bewoners tekst en uitleg te geven en klaar te staan om vragen te beantwoorden. Er komt ook op hun toch wel het één en ander af in de praktijk. Vergunningen moeten worden verleend, veiligheid van een ieder moet worden gewaarborgd, draaiboeken moeten worden afgestemd met ook Nijmegen en Arnhem. Want ook dat zijn steden waarmee wordt samengewerkt.

Op 21 januari zal Mart Smeets hiervoor zijn Chasse Patate pre-proloog avond verzorgen.

Hiervoor zijn overigens nog kaarten beschikbaar.  Wel zijn er kosten aan verbonden.

De bedoeling van het pand aan de Stationstraat is dat deze toegankelijk wordt voor alle Apeldoorners die ook maar iets willen weten omtrent de Giro die op 6, 7, en 8 mei in Apeldoorn zal worden verreden. Kijk hier voor de diverse etappes.

Op donderdag 28 januari is er zelfs de gelegenheid om zelf de heuse proloog van de Giro Apeldoorn te rijden. U kunt dan middels een digitaal scherm de route verkennen terwijl u plaatsneemt op één van de tweetal opgestelde wielrenfietsen.

Om in dopingtermen te blijven voelde ik de testosteron bij de heren ondernemers door hun aderen stromen op het moment dat wij met elkaar in gesprek waren. Het zijn nuchtere heren die met beide benen op de grond staan en dat nou net maakt het zo leuk, oprecht en gemeend, deze nieuwe pop-up store. De organisatie neemt tevens hun maatschappelijke verantwoordelijkheid als het gaat om verantwoord ondernemen. Met publieke gelden zullen ook publieke organisaties worden ingezet. Er zijn inmiddels gesprekken gaande met Pluryn het Hietveld om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een mogelijkheid te bieden om passende werkzaamheden te laten verrichten. Samen met hen zal de organisatie bespreken wat hiervoor de mogelijkheden zijn.

Na het grote wielerfestijn zal er in dit pand aandacht, gelegenheid en ruimte zijn voor een passende woonplek voor 24 topsporters die Apeldoorn rijk is Zij zullen dan na een fikse verbouwing namelijk hun intrek doen in dit pand.

Dus Apeldoorners met vragen, suggesties, ideeën: laat u horen en zien op de Stationstraat 124 in Apeldoorn. Ik weet zeker dat u hartelijk wordt ontvangen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!