Help de bevolking van Oekraïne

Handen uit de mouwen

Woensdag 8 februari 2017

Door Stichting Present Apeldoorn

Het Oranje Fonds organiseert dit jaar voor de 13e keer NLDoet in het hele koninkrijk. In Apeldoorn is Stichting Present samen met Apeldoorn pakt aan intermediair voor NL doet. Tijdens NLDoet worden echt bergen werk verzet. En daar is ook Stichting Present erg blij mee. Bij Present Apeldoorn zijn er altijd wel klussen waar vrijwilligers voor gezocht worden. Er zijn dus ook klussen waar geen tijd voor is of vrijwilligers voor zijn. Tijdens NLDoet kunnen zij veel mensen blij maken door, heel simpel, hulp te bieden en daardoor veel klussen op te pakken. En u kunt daaraan meewerken. Of u nu twee linker- of twee rechterhanden hebt…dat maakt niet uit. Samen maken we de wereld een stuk mooier, vooral op deze twee dagen. Vorig jaar zijn er landelijk ruim 9.000 klussen geklaard door ongeveer 350.000 vrijwilligers.

Twee linkerhanden? Geen probleem!
Als vrijwilliger leer je ook nieuwe mensen kennen. Mijn ervaring is dat dat eigenlijk nog het leukste is van deze dagen (of dagdelen). De klus waar je aan meehelpt, gaat dan ook bijna vanzelf. Er wordt hard gewerkt, maar vooral ook veel gelachen. En als je dan zoals ik, geen ervaring met een zaag- en boormachine en twee linkerhanden, een mooie houten plantenbak in elkaar kunt krijgen, dan voel je je trots. Zeker als de bewoners van een instelling er stralend bij komen kijken. Dat is de mooiste waardering die je kunt krijgen!

Samen is leuker
Het is vooral ook leuk en gezellig om samen met buren, collega’s, familie of vrienden aan een klus te werken. En dit hoeft geen hele dag te zijn. Er zijn ook klussen waar u samen in een ochtend of middag veel kunt bereiken. Doet u ook mee dit jaar? U kunt zich aanmelden via www.NLDoet.nl. En…weer of geen weer: het is altijd NLDoet weer!
Ik hoop dat in Apeldoorn en omliggende dorpen weer veel mooie klussen geklaard worden!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?