Hedendaagse glaskunst in Nederland

Vrijdag 23 april 2010

Door Redactie

Lezing in CODA zondag 25 april door drs. Hélène Besançon

Bent u ook zo onder de indruk van de mysterieuze tentoonstelling ‘Moments in Time’ van Menno Jonker? Hij heeft een eigen universum gecreëerd met zijn prachtige glasobjecten. Glas is een bijzonder materiaal, dat met veel precisie en ambacht moet worden behandeld. Er gaat dan ook een fascinerende werkwijze vooraf aan glazen kunstwerken. Glaskunst neemt een speciale plaats in binnen de Nederlandse kunstwereld. Het befaamde Nationaal Glasmuseum te Leerdam is het enige museum in ons land dat zich volledig wijdt aan deze discipline.

De lezing vindt plaats in CODA, Vosselmanstraat 299. Apeldoorn. Tijd: 14.00 -16.00 uur. Entree: € 7,50 (niet-leden CODA € 10,00)

Drs. Hélène Besançon weet als conservator van het Glasmuseum alles over glaskunst en diens geschiedenis in Nederland. Zo heeft de uitvinding van een klein verplaatsbaar oventje in de jaren zestig een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van deze kunst. Hierdoor raakten kunstenaars in staat op eigen houtje hun objecten te vervaardigen en te experimenteren met hun werk. Besançon zal hierover een lezing verzorgen met veel beeldmateriaal van hedendaagse Nederlandse glaskunstenaars.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!