Heijnen gaat voor goud

Maandag 16 september 2013

Door Redactie

Jacob Heijnen is met zijn viszaak Fish ’n Food voor de vierde keer in de eindrace om zich de beste visspeciaalzaak van Nederland te mogen noemen. Tot nu toe steeds mooie medailles (twee keer zilver één keer brons). Maar die gouden, die ontbreekt nog.

Alle finalisten kregen dit keer de opdracht van de jury iets te organiseren rond het “vergeten visje” de makreel. En de van oorsprong Spakenburgse Heijnen ging er duidelijk voor het goud nu eindelijk eens naar Apeldoorn te halen.

De Asselsestraat was afgezet, de rode loper geveegd en uitgerold, er werden live makrelen gerookt en een gitaar spelende minstreel zorgde ook voor het juiste muzikale sfeertje.

En om helemaal niets aan het toeval over te laten werd de jury vervoerd per limousine. Die liepen in kritische witte jassen over het afgezette terrein. Volgens juryvoorzitter Marja Bouman behoort Heijnen echt tot de top van Nederland, maar is het een erg complexe wedstrijd. Om het simpel te houden roept Heijnen de jury bij het vertrek dan nog maar toe er dit keer echt iets moois van te maken. “Echt doen he?”.

Het voelt een beetje als een Spakenburgs feestje op de Veluwe, maar het zou toch mooi zijn als die gouden medaille een keer in onze stad zou belanden. Mooie bevestiging van de Asselstraat als speciaalstraatje, waar volgens Heijnen best weer een groenteboer zou passen. Vinden wij ook.

De winnaar wordt op 7 oktober bekend gemaakt op de tweejaarlijkse visbeurs in Spakenburg. Waar anders.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!