Henk Gootjes komend seizoen assistent van Jorg Radstake

Maandag 26 mei 2014

Door Redactie

Fred Fiets

Het bestuur van Stichting Topvolleybal Dynamo heeft opnieuw een naam kunnen toevoegen aan het team dat komend seizoen uitkomt in de eredivisie. Dit keer geen speler maar de naam van de man die komend seizoen Jorg Radstake gaat assisteren: Henk Gootjes. In de trainerswereld is Gootjes’ naam nog relatief onbekend, in de volleybalwereld zeker niet. De Zwollenaar begon pas op 17-jarige leeftijd met volleyballen, de sport die vervolgens zijn hart heeft gestolen. Jarenlang speelde de voormalige middenman in de eredivisie bij ECOstyle/Sudosa, later eerste divisie bij Reflex Kampen en in het tweede team van Piet Zoomers/D. Z’n laatste wedstrijden als speler waren bij volleybalvereniging Westenholte in Zwolle.

De trainerscarrière van Gootjes begon in Wezep bij VZK. Hij promoveerde daar met het eerste herenteam naar de eerste divisie en was er afgelopen seizoen interim-trainer bij het eerste damesteam. De 38-jarige Gootjes is werkzaam als communicatieadviseur bij een organisatie die de arbeidsmarkt in zorg en welzijn stimuleert, in Heerenveen. “Zij geven mij overigens de kans om deze uitdaging aan te gaan doordat ik een deel van mijn contract tijdelijk kan inleveren.” Gootjes is enthousiast over z’n nieuwe functie. “Het is een voorrecht om bij een club als Dynamo aan de slag te gaan. De contouren van het team zijn prachtig. Er staat dadelijk een groep gemotiveerde mannen. Ik wil samen met Jorg het maximale uit de groep halen met de ambitie om prijzen te pakken”, aldus Gootjes. “Daarnaast voelt het goed om weer terug te zijn bij de club waar ik ooit met veel plezier speelde.”

Radstake en Gootjes leerden elkaar kennen bij Sudosa in Assen en speelden ook samen in Kampen en Apeldoorn. Vervolgens gingen ze hun eigen weg maar hielden wel contact. Komend seizoen staan ze opnieuw samen op de vloer, nu echter niet binnen de lijnen maar als verantwoordelijken langs het veld. Radstake kijkt uit naar een hernieuwde samenwerking. “In Henk heb ik een gedreven analyticus gevonden, die vanuit zijn communicatie achtergrond dezelfde uitdaging als mij zoekt om teams en individuen optimaal te laten presteren.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!