Herfstweer verbroedert op Roots

Zondag 24 oktober 2010

Door Max Dammers

Klokslag twaalf druppelen zaterdag de bezoekers het Beekpark voorzichtig binnen. Het is dan nog overwegend droog en als het even een beetje regent dan wordt dat in ieder geval nog afgewisseld met een voorzichtig zonnetje. Roots in the Woods 2010 is begonnen en de mobiele pinautomaat bij de muntverkoop doet zijn eerste transactie.

De bezoekers komen in groepjes en zijn bijna altijd met kinderen en wandelwagen. De doelgroep lijkt gevonden. De schommel van de openingsact doet het dan ook erg goed. Volgend jaar moet er aan elke tak in het park een schommel hangen.
regenen. Paraplus in verschillen maten en kleuren bevolken het park. Helaas wordt dan ook langzaam steeds rustiger. In de tenten wordt het dan gezelliger. Samen zitten rond het warmtekanon in de grote tent of bij houtkachel in de legertent. Roots heeft pech met het weer, maar het onstuimige herfstweer creëert wel een fijne sfeer. Herfstweer verbroedert.

Er zijn niet veel mensen, maar de mensen die er wel zijn hebben wel een bijzondere belevenis. Rob Kloet improviseert direct en persoonlijk op de feedback van de toeschouwers. De Ontmoeting laat mensen in een kleine tent rond een draaiorgel muzikaal genieten en elkaar tegelijk op een bijzondere manier ontmoeten. Jut toont haar diepe liefde voor Jul en krijgt die ook intens beantwoord. Je kan een kunstfilm liggend, schommelend, lopend of draaiend bekijken. De motorzaag klinkt continu op de achtergrond terwijl er houten beelden worden gemaakt. Kinderen bakken brood boven open vuur, beschermd door de paraplu van pappa. En de bomen van het klimbos blijven ondanks de regen continu gevuld. Ook het theater blijft goed gevuld met kinderen die genieten van verschillende voorstellingen. Het opgehangen tentdoek tussen de bomen biedt voldoende bescherming tegen de regen.

Het vinden van je Roots is niet eenvoudig. Zeker niet als de (weer)goden je niet gunstig gezind zijn. Gelukkig zijn de verwachtingen voor zondag beter. De sfeer is er, het festival smacht naar het grote publiek.

Lees de hele ROOTS krant in PDF.

(Foto: Peter Vroon)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!