Het applaus bleef maar aan

Maandag 8 mei 2017

Door Pedro Waldenaar

Perry Bakker

Het is nog niet druk zondagmiddag 7 mei om 16.15 uur in Muziekcafé Gigant. Een kwartier later staat het voorcafé vol en is het applaus niet van de lucht. De Folk Road Show speelt de sterren van de lucht. Vijf jongemannen op gitaar, banjo, mandoline, trombone en drums, afkomstig uit Nieuw-Zeeland, Canada en Nederland.

Het weekend was al mooi, met een tweetal indringende gesprekken, maar wordt volmaakt afgesloten door het optreden van dit collectief van singer-songwriters. De muziek is afwisselend sereen, waarbij je werkelijk een speld kan horen vallen naar zeer uitbundig, waarbij het publiek razend enthousiast wordt. Een prachtige band, die muzikaal gerust Top of The Bill kan worden genoemd.

Het feit al dat zij meerdere keren worden teruggeroepen, het daverende applaus betekent we een prachtige middag hebben meegemaakt. En thuis heb ik tot diep in de nacht meerdere keren hun CD beluisterd. ‘What’s a Man’, een prachtig nummer dat je werkelijk beroert. Het was een mooi weekend, met dank aan Muziekcafé Gigant.

Folk Road Show, muziekcafé Gigant, 7 mei 2017, Pedro Waldenaar

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!