Ontdek de nieuwe fotocafé serie

Woensdag 9 augustus 2023

Door Redactie

Fotografie- en kunstliefhebbers worden uitgenodigd om deel te nemen aan een reeks inspirerende avondsessies, georganiseerd door CODA Apeldoorn en Apeldoorn Photo. Op donderdag 31 augustus, 26 oktober en 7 december staan deze Fotocafés gepland, waarbij de deelnemers de kans krijgen om hun kennis en passie voor fotografie te delen. Tijdens deze interactieve bijeenkomsten, gehouden van 18.30 tot 22.00 uur, zal een gerenommeerde fotograaf hun praktijkervaringen delen en openstaan voor vragen van de aanwezigen.

Gevarieerde technieken

Elk Fotocafé belicht een scala aan fotografische technieken, waarbij ervaren fotografen hun werk en werkwijze delen met het publiek. Bovendien krijgen deelnemers de mogelijkheid om voorafgaand aan de sessie hun eigen foto’s in te zenden. Een selectie van deze ingezonden foto’s zal door de spreker worden besproken tijdens het Fotocafé. Na afloop van de avond kunnen de bezoekers zich laten inspireren in het CODA Museum, dat speciaal voor deze gelegenheid ’s avonds geopend is, met toegang tot alle huidige tentoonstellingen. Dit alles in het kader van het Apeldoorn Fotofestival 2023, dat plaatsvindt van 24 september tot en met 29 oktober op diverse locaties in Apeldoorn.

Agenda

Donderdag 31 augustus: Sam Warnaar

Op 31 augustus staat Sam Warnaar in de schijnwerpers. Deze Nederlandse fotografe, geboren in 2000, legt haar fascinatie voor het naakte lichaam vast in krachtige (zelf)portretten, gecombineerd met suggestieve leegte. Tijdens deze avond zal Sam haar creatieve proces onthullen en haar ervaringen als fine art fotograaf delen.

Donderdag 26 oktober: Vytautas Kumža

Op 26 oktober gaat CODA conservator Els Drummen in gesprek met de getalenteerde fotograaf Vytautas Kumža, die zijn experimentele fotografie en mixed media-installaties tentoonstelt in de Noordzaal van CODA. Vytautas Kumža (Litouwen, 1992) brengt objecten tot leven met zijn unieke visuele benadering.

Donderdag 7 december: Angela Stouten en Gerard van der Wal

Op 7 december zullen de fotografen Angela Stouten en Gerard van der Wal het podium betreden om hun inzichten te delen over urbex fotografie, het vastleggen van verlaten gebouwen.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie over deze Fotocafé-avonden en het Apeldoorn Fotofestival 2023, kunt u contact opnemen via de e-mail van CODA, of de site.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!