Het Groene Bos eerste Tiny Forest

Dinsdag 27 november 2018

Door Yvonne Zwikker

Dankzij 75 paar kinderhanden zijn 650 bomen en struiken aangeplant voor de aanleg van het eerste Tiny Forest in de gemeente Apeldoorn. Maandagochtend 26 november gaf wethouder Mark Sandmann het startsein door samen met de kinderen de schop te hanteren. De vlakbij gelegen scholen Het Web en De Zevensprong in de wijk Zevenhuizen zijn bij dit project betrokken en leverden ook hun aandeel op de plantdag. De kinderen hebben gezamenlijk voor de naam Het Groene Bos gekozen. Op vlaggetjes aan een berk wapperden veel kinderwensen voor hun Groene Bos.

De contouren van het buitenlokaal ter grootte van een tennisbaan zijn al zichtbaar in het Filosofenpark gelegen tussen de Agricolastraat en de Pythagorasstraat. De buitenruimte kan onder andere gebruikt worden voor natuurlessen om kinderen de kans te geven mini-baswachter te worden. Ook voor andere lessen en buurtactiviteiten zijn er straks mogelijkheden.

Er is een grote diversiteit aan inheemse struiken en bomen gebruikt die de komende jaren hun gang mogen gaan. Juist de concurrentie op zo’n klein gebied zal veel leven geven. IVN Nederland, de vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid is de initiatiefnemer in samenwerking met de gemeente Apeldoorn en de plaatselijke IVN-afdeling. De bedoeling is dat er landelijk honderd van deze mini-bosjes komen. In Apeldoorn zijn er nog drie gepland: twee in 2019 en een in 2020.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Natuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!