Het is weer raak in Muziekcafé Gigant

Maandag 22 mei 2017

Door Pedro Waldenaar

Peter Vroon

Het is zondagmiddag 16.15 uur, Trump blijft maar stomme dingen doen, maar in Muziekcafé Gigant is er wederom een gratis optreden. Dit keer bluegrass van het zuiverste water, vertolkt door vier mannen: The Old Ditch Riverhoppers die zeer geoefend zijn in het spelen op de mandoline, de fiddle, de banjo en de contrabas.

De zon schijnt stevig in de steeg van muziekcafé Gigant, het publiek is massaal aanwezig en de muziek doet verlangen naar de geboortestaat van de bluegrass: Kentucky. Bluegrass was de muziek van de immigranten die met het spelen op deze instrumenten het harde leven voor even wilden vergeten. Het is muziek met veel Ierse en Schotse invloeden.

De heren van de band brengen een enthousiaste sfeer met zich mee, dat weinigen onberoerd laat. Al gauw wordt er gedanst, meegedeind en komt de verbroedering op gang. Toch heel bijzonder dat muziek zoveel energie kan geven op een doodgewone Zondagmiddag in dat doodgewone Apeldoorn.

De bijgaande foto laat nog even de sfeer zien. Een mooie afsluiting van het weekend en met een goed gevoel gaan we een zonnige week tegemoet. Dankzij de Old Ditch Riverhoppers en Muziekcafé Gigant.

22 mei 2017, Muziekcafé Gigant

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?